Για τις εκλογές, τα μετεκλογικά σενάρια και την «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος στο ραδιόφωνο του Alpha. Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σ’ αυτές τις εκλογές αναμετριέται η Ελλάδα με τον κακό της εαυτό»

Πιστεύω ότι οποιαδήποτε «τηλεμαχία» ωφελεί την ενημέρωση των πολιτών σε εκλογές που είναι τόσο κρίσιμες και σημαντικές για τη μετέπειτα πορεία της χώρας. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν αναμετριόνται οι πολιτικές δυνάμεις. Αναμετριέται η Ελλάδα με τον κακό της εαυτό. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένοι για τις προγραμματικές θέσεις και για την ατζέντα των δύο πολιτικών δυνάμεων που εκ των πραγμάτων εκπροσωπούν δύο διαφορετικές «Ελλάδες», δύο διαφορετικά μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

«Προσχηματική η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ»


Δεν έχει σημασία αν φταίει η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει ότι ουδέποτε σ’ αυτή τη χώρα καταφέραμε ακόμα και σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, τα οποία αποτυπώνουν τον πολιτικό πολιτισμό και εκπέμπουν ένα μήνυμα σοβαρότητας, να συνεννοηθούμε. Η δική μου αίσθηση είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λαλούν πολλοί κοκκόροι. Κι όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει. Υπήρξε μια συμφωνία. Θα μπορούσε κάλλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει μέχρι τέλους αυτή τη συμφωνία και να γίνει μια «τηλεμαχία» μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ.Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να βάλει άλλους όρους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πραγματικά το ντιμπέιτ θα έλεγε ότι αυτή η συμφωνία που είχε γίνει εδώ και καιρό ισχύει. Δεν θα έβγαζε από την ατζέντα του άλλους όρους, άλλους δημοσιογράφους, άλλα πράγματα. Άρα η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προσχηματική. Όταν βάζεις σε μια συμφωνία νέους όρους, το κάνεις γιατί θέλεις να διαλύσεις τη συμφωνία.