Κουβέλης: «Δεν υπάρχει προετοιμασία εξόδου από την ευρωζώνη στην ΕΕ»


«Δεν είδα τέτοιο κλίμα, δεν διαπίστωσα να υπάρχει προετοιμασία για την έξοδό μας από την ευρωζώνη. Διαπίστωσα ότι θέλουν μια κυβέρνηση, μιλούν για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, τους απασχολεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση και στο συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων που έθεσα είδα ότι υπάρχει μια ανταπόκριση...» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε «άνοιγμα της πόρτας εξόδου από την Ευρωζώνη» και πρόσθεσε σε ό,τι αφορά τη στάση του για κυβέρνηση συνεργασίας:

«Η προγραμματική μας πρόταση είναι ότι πρέπει να δεσμευτούμε για να φτιάξουμε κυβέρνηση ή να στηρίξουμε κυβέρνηση με δυο προϋποθέσεις. Η μία προϋπόθεση είναι η πολιτική που θα ασκηθεί να οδηγεί στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και όχι στην επιστροφή στην δραχμή. Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι η σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους και τις ρυθμίσεις του μνημονίου».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο