Εκτενή αναφορά στο θέμα του ντιμπέιτ έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Ελευσίνα, λέγοντας ότι θα δεχόταν να πάει σε τηλεμαχία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ,ακόμα και εάν συντονιστής θα ήταν ο Γ. Μιχελάκης «Ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, δεν έχω αντίρρηση. Αρκεί να εμφανιστεί και να δεχθεί να αντιπαρατεθούμε ζωντανά σε μια ουσιαστική και όχι τυποποιημένη αντιπαράθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας να ορίσει ο κ. Σαμαράς όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί, «όποιους τον κάνουν να αισθάνονται καλύτερα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προεκλογικά τεχνάσματα. Όπως ανέφερε, το πρώτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.

Και ότι αν διακόψει η τρόικα τα δάνεια, δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα δάνεια δίνονται για να αποπληρώνονται δάνεια και όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Συνεπώς, πρόσθεσε, η ακύρωση του Μνημονίου δεν σημαίνει ακύρωση της προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση και σταθεροποίηση της χώρας αντίθετα σημαίνει επανεκκίνηση σε νέα βάση.

Το δεύτερο προεκλογικό τέχνασμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Προσπαθούν να πείσουν ότι η μεταμφίεση δύο ανθρώπων από συνεγγυητές του Μνημονίου σε αμφισβητίες του θα είναι ανώδυνη για τη χώρα».

Το τρίτο προεκλογικό τέχνασμα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα είναι η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και καταδικασμένο παρελθόν του τόπου.