«Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του «e-nikos», εξηγώντας ότι δεν υπέγραψε τη συνέχιση του Μνημονίου αλλά την αλλαγή του. «Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60% αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει ένα πλήρες πρόγραμμα το από το οποίο οι πολίτες κερδίζουν δουλειές, σταθερότητα του ευρώ, ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη της Ελλάδας.

Σε ερώτηση για το ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ό,τι έχουμε βάλει μπροστά για να το αλλάξουμε, το έχουμε βρει στο ισοδύναμό του. Μιλάω για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ειδικών επιδομάτων. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημεία. Κάποιος που έχει ένα δάνειο δεν πρέπει να πληρώνει δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.

Αυτό μπορεί να γίνει από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους». Ακόμη επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο ενώ υποστήριξε ότι μόνο με τις επενδύσεις μπορεί να μειωθεί η ανεργία.