current views are: 1

7 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση08:28

Θύελλα αντιδράσεων για την άγρια επίθεση Κασιδιάρη

Με οξύ τρόπο καταδικάστηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η άνανδρη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.  

Δημοσίευση 08:28’
αρθρο-newpost

Με οξύ τρόπο καταδικάστηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η άνανδρη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.  

Με οξύ τρόπο καταδικάστηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η άνανδρη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τσιόδρας δήλωσε: «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη.

»Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία. Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ.Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας. Τέλος, είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη έχει  επιληφθεί της υπόθεσης».  Ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, αμέσως μετά το επεισόδιο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα και με τον Αλέξη Τσίπρα

Αντώνης Σαμαράς: Φαινόμενα βαθιάς παρακμής 

«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής. Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η Πατρίδα, μας έχει όλους ανάγκη, να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε», δήλωσε καταδικάζοντας την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς από την Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης τόνισε πως οι σκηνές που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες είναι ντροπή για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα και δεν μπορεί κάποιοι να μεταφέρουν τους νόμους της ζούγκλας. Τόσα χρόνια ήταν κρυμμένοι στις σκιές και βγήκαν έξω να στείλει ο λαός αυτά τα φασιστοειδή πίσω στη λήθη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Δραματική επιδείνωση της κρίσης δημοκρατίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εμφανίζεται από τη στιγμή που ο πολιτικός διάλογος και τα επιχειρήματα υποκαθίστανται από τη βία. Η χειροδικία του υποψήφιου νεοναζί βουλευτή κατά δύο υποψηφίων βουλευτών -η οποία, πέραν των άλλων, λόγω του φύλου τους, προδίδει και αποκρουστική ανανδρία- δείχνει ότι η Ελλάδα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία κινδυνεύει σήμερα και από φασιστικά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την κρίση, την οργή και το θυμό των πολιτών.
»Οι δηλώσεις καταδίκης και αποτροπιασμού είναι αυτονόητες αντιδράσεις αλλά δεν αρκούν. Είναι ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε και να καταδικάσουμε κάθε φασιστικό, αλλά και γενικότερα κάθε αντιδημοκρατικό στοιχείο, το οποίο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους Έλληνες, απειλεί την κοινωνία αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλύφθηκε το πραγματικό τους πρόσωπο 

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε: «Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

»Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης  οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή».

«Φανταστείτε τι κάνουν όταν οι κάμερες δεν είναι εκεί» σχολίασε μέσω twitter ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η… τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!» γράφει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Απαράδεκτα φαινόμενα 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας ότι πράξεις σαν αυτή γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με πανεπιστημιακούς, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε συγκεκριμένα πως η συζήτηση «για την βαθιά εθνική κρίση» που βιώνει η χώρα είναι μια συζήτηση που έχει θεσμικά χαρακτηριστικά. «Το οικονομικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό, το κοινωνικό πρόβλημα έχει μετατραπεί σε πολιτικό, το πολιτικό πρόβλημα δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε θεσμικό πρόβλημα, σε πρόβλημα δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ίδιος είχε μιλήσει πολλές φορές «για τον τραγικό κίνδυνο να διολισθήσουμε σε συμπεριφορές αυταρχικές που δεν σέβονται κανένα κανόνα, καμία αξία, καμία αρχή πολιτικής, θεσμικής και κοινωνικής συμπεριφοράς». «Το ζήσαμε αυτό σήμερα. Το ζήσαμε στις Σέρρες, καθώς ομάδα στελεχών της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκε στον πρώην βουλευτή μας και υποψήφιο βουλευτή, τον Στάθη Κουτμερίδη. Πρόκειται για φαινόμενα απαράδεκτα, που γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, στη δεκαετία του ’60 και στη δεκαετία του ’50», πρόσθεσε.

Την επίθεση καταδίκασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία».

«Ο νεαρός αυτός ”κύριος”, εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και κάλεσε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό.
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην κ. Κανέλλη και την κ. Δούρου,κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή «να το ξανασκεφτούν σοβαρά» και δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής».  

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Έχουν ευθύνη και εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος: «Είμαστε όλοι μας απέναντι σε αυτούς τους νεοναζιστές, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν πλέον και στις τηλεοπτικές κάμερες. Όμως έχουν την ευθύνη κι εκείνοι που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, εκείνοι που υπουργοποίησαν τους ναζιστές με τα τσεκούρια για να στηρίξουν τα μνημόνια και το 4ο Γερμανικό Ράιχ, τους συγκυβερνήτες Βενιζέλο και Σαμαρά.
» Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αντιδρά και πρώτα απ’ όλα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές που υπηρετούν μόνο την αποσταθεροποίηση της χώρας και οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνε θα υπερασπίσουμε τη δημοκρατία και θα υπερασπίσουμε και τους Έλληνες πολίτες που δέχονται μια επίθεση από τουςτραπεζίτες, τα όργανά τους και τους υπουργούς τους».

Αλέκα Παπαρήγα: Να ξανασκεφτεί ο λαός τα κινήματα χωρίς όνομα

Κάλεσμα σε εκείνους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να ξανασκεφθούν την ψήφο τους απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα. «Το σημερινό να μετατραπεί σε «έξω η Χρυσή Αυγή» από τη Βουλή, ο λαός έχει ένα όπλο, πρέπει να το χρησιμοποιήσει». Είπε ακόμη ότι ο λαός πρέπει να ξανασκεφθεί και για όλα εκείνα τα «κινήματα, “χωρίς όνομα”». «Είναι αλήθεια, ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ωριμάσουν στις συνειδήσεις οι θέσεις του ΚΚΕ, που δεν προτάσσει τα “εύκολα”»,

«Ανανδρη και τραμπούκικη επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη, που αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Π.Μεντρέκας. «Έχουν ευθύνη όλοι εκείνοι που τους ψήφισαν. Εκείνοι που τους ψήφισαν και νομίζουν ότι ήταν μια ψήφος καταγγελίας για την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα μας, πρέπει να επανεξατάσουν τη στάση τους και να καταδικάσουν» σημείωσε. 

ΔΗΜΑΡ: Η αυτονόητη σύλληψη Κασιδιάρη δεν αρκεί 


Η 
Δημοκρατική Αριστερά τόνισε: «Το φίδι βγήκε από το αυγό του. Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν αποτελεί παρά την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος. Η συμπαράστασή μας στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. 

»Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής. 

»Η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστη. Ζητάμε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα για όλες τις υποθέσεις  του κοινού ποινικού δικαίου που σχετίζονται με τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. 
»Ας αναλογιστούν όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή ποιους έστειλαν στο κοινοβούλιο. Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα μετέχουν σε συζητήσεις που παίρνουν μέρος στελέχη της Χρυσής Αυγής».

Γιώργος Καρατζαφέρης: Ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή

Για «φασιστικές πράξεις» που «δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη».«Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα», κατέληξε.

Λούκα Κατσέλη: Οι πολίτες να απομονώσουν κάθε τραμπούκικο χέρι

«Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, καταδικάζοντας την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.  Είπε ακόμη ότι «τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού». 

Οικολόγοι Πράσινοι:  Το φίδι άρχισε να δαγκώνει 

«Η Χρυσή Αυγή φανέρωσε σε όλους τους πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι άρχισε να δαγκώνει. Η οργάνωση και ο Γραμματέας της που δεν καταδικάζουν τέτοιες επιθέσεις θα είναι ηθικοί αυτουργοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτικής βίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.
Ειδικά για τον κ. Κασιδιάρη οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν ότι «με την επίθεσή του στις κυρίες Κανέλλη και Δούρου ανέδειξε με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ιδεολογία που πρεσβεύει το κόμμα του και έβαλε στις οθόνες μας την πολιτική αλλά και τη σεξιστική βία από τα σκοτεινά σοκάκια των γειτονιών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει ως στόχο τις γυναίκες όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας και καλούν τα θεσμικά όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Δημιουργία Ξανά: Η περαιτέρω ανοχή συνιστά συνενοχή 
Ο συνασπισμός Δημιουργία Ξανά καταδικάζει «απερίφραστα κάθε μορφής βία και καλεί όλα τα κόμματα και τους Έλληνες πολίτες να απομονώσουν έμπρακτα τα ακραία και επικίνδυνα στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς που απειλούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας. Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει και η περαιτέρω ανοχή όλων μας σε παρόμοια αποτροπιαστικά φαινόμενα συνιστά συνενοχή».
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Εχθρός των φασιστών η Αριστερά 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ.Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ.Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία».


σχετικα αρθρα