«Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ», επανέλαβε από την Κατερίνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι «το διακύβευμα δεν είναι μόνον ευρώ ή δραχμή, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της». Μιλώντας σε εκπροσώπους τοπικών φορέων στο Επιμελητήριο Πιερίας ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο περιοδείας του,  στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας επεσήμανε την ανάγκη «ο καθένας να σκεφθεί πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους». 

Τόνισε δε ότι η ΝΔ έχει προτείνει τροποποιήσεις στη δανειακή σύμβαση, αλλά και αλλαγές σε θέματα για τα οποία είναι αρμόδια η κυβέρνηση, όπως οι ρυθμίσεις οφειλών σε τράπεζες και στο κράτος ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.

«Αν συνεχίσεις να παίρνεις από αυτούς που δεν έχουν πλέον, τότε το σύστημα θα κλατάρει», σημείωσε και μίλησε για ευαισθησία απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ανήμπορους και τους αρρώστους.

Το έλλειμμα στον τομέα της υγείας είναι 6 δισεκατομμύρια ευρώ, είπε, επισημαίνοντας ότι με την ανάπτυξη της οικονομίας είναι δυνατό να λυθούν αυτά τα προβλήματα.

«Θα φάω σίδερα, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα», δεσμεύτηκε ο κ. Σαμαράς και δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στην επιχειρηματικότητα, ενώ θα έχει συνεχή διάλογο με τα Επιμελητήρια, τα οποία είναι κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, υποδέχθηκε τον κ. Σαμαρά, λέγοντας πως πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και του ζήτησε να πάρει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου, την ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής.