current views are: 1

7 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση08:54

Η Χρυσή Αυγή πέταξε την κουκούλα! Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας!

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου η Χρυσή Αυγή, όχι μόνον μπήκε στη Βουλή, αλλά το έκανε και με άνεση! Που οφειλόταν αυτό; Στις αδυναμίες ενός κοινοβουλευτικού συστήματος– λένε οι αναλυτές, που κατέστησε την ανασφάλεια και τον φόβο σε ένα από τους πρώτους παράγοντες που κρίνουν την πρόθεση ψήφου.

Δημοσίευση 08:54’
αρθρο-newpost

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου η Χρυσή Αυγή, όχι μόνον μπήκε στη Βουλή, αλλά το έκανε και με άνεση! Που οφειλόταν αυτό; Στις αδυναμίες ενός κοινοβουλευτικού συστήματος– λένε οι αναλυτές, που κατέστησε την ανασφάλεια και τον φόβο σε ένα από τους πρώτους παράγοντες που κρίνουν την πρόθεση ψήφου.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου η Χρυσή Αυγή, όχι μόνον μπήκε στη Βουλή, αλλά το έκανε και με άνεση! Που οφειλόταν αυτό; Στις αδυναμίες ενός κοινοβουλευτικού συστήματος– λένε οι αναλυτές, που κατέστησε την ανασφάλεια και τον φόβο σε ένα από τους πρώτους παράγοντες που κρίνουν την πρόθεση ψήφου. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό: Ο βασικός παράγοντας που φούσκωσε τα πανιά της Χρυσής Αυγής, είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που την ψήφισαν, δεν γνωρίζουν ακριβώς για τι πρόκειται. Γνωρίζουν τα βασικά και αυτά μόνο: Ότι πρόκειται για κάτι «παιδιά» που διώχνουν τους μετανάστες από τις γειτονιές και τις «καθαρίζουν». Από εκεί και μετά, κάνει τη δουλειά της η ξενοφοβία.

Η Χρυσή Αυγή- αυτή είναι η αλήθεια, στην προεκλογική της εκστρατεία, προτίμησε να… κρύβεται. Τα στελέχη της, γνωρίζουν καλά ως φαίνεται ότι η δημόσια έκθεση μόνον απέχθεια μπορεί να προξενήσει. Η τακτική άλλαξε μετά την 6η Μαΐου. Οι Χρυσαυγίτες άρχισαν να εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ και οι δημοσιογράφοι να τους καλούν, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έκρινε ότι ως κοινοβουλευτικό κόμμα- τρομάρα μας, έπρεπε να εκπροσωπούνται. Να κρυφτούν εντελώς δεν μπορούσαν, αλλά τα κουτσοβόλευαν.

Ως σήμερα το πρωί. Το πουλέν του Μιχαλολιάκου, ο Ηλίας Κασιδιάρης, γρονθοκόπησε τη Λιάνα Κανέλλη και πέταξε ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες!!! Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι σε αυτή τη χώρα- όπως και σε κάθε πολιτισμένη χώρα, η χειροδικία σε γυναίκα δεν θεωρείται αντριλίκι, το αναφέρω μόνον γιατί ο Κασιδιάρης δείχνει να θεωρεί εαυτόν άντρακλα και παλικάρι. Η συμπεριφορά του Κασιδιάρη, υπόδικου για σύμπραξη σε ληστεία, έβγαλε από τη Χρυσή Αυγή την κουκούλα. Αποκάλυψε το αποκρουστικό- φασιστικό της πρόσωπο. Ουδείς πλέον μπορεί να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει. Και ουδείς να σιωπά. Είναι θέμα Δημοκρατίας.

Τα πολιτικά κόμματα, η δικαιοσύνη, όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, οι δημοσιογράφοι, έχουν χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το ΕΣΡ οφείλει να αναθεωρήσει ΤΩΡΑ την οδηγία για συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στα ραδιοτηλεοπτικά προεκλογικά πάνελ. Και αν δεν το κάνει, επιδεικνύοντας και πάλι σημάδια «απολίθωσης» οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους- μετά, ας τους καλέσουν για απολογία επισείοντας ποινή προστίμου. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι πολίτες– δεν είναι τελείως άμοιροι ευθυνών. Η γιαγιά που τώρα είναι ικανοποιημένη γιατί νοιώθει ασφαλής στο ATM του Αγίου Παντελεήμονα που το φυλάει ένα «παιδί» της Χρυσής Αυγής, ας μάθει ότι αυτό το «παιδί», δέρνει (και) γυναίκες όταν δεν συμφωνούν μαζί του και ότι όπως και ο αρχηγός του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι οπαδός του Χίτλερ και του Ρούντολφ Ες. Ότι τη σφαγή στο Δίστομο– ας πούμε, μπορεί και να τη θεωρεί… ατυχές γεγονός; Ότι δικαιώνει την πολιτική μαζικής εξόντωσης των Εβραίων και των Ρομά από τους Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το προαναφέραμε: Ουδείς πλέον μπορεί να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει, ουδείς να σιωπά και πολλώ δε μάλλον να επιβραβεύει! Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Αντώνης Θ. Σκυλλάκος


Σχετικό Θέμα:
Κατώτερο των περιστάσεων για άλλη μια φορά το ΕΣΡ για την υπόθεση Κασιδιάρη
 


σχετικα αρθρα