current views are: 1

7 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση14:22

Αλέκα Παπαρήγα: «Όχι» σε παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο

«Nα μην περάσει η παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, η διχοτόμησή του και η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας από τα ιδιωτικά μεγαθήρια» ζήτησε, μεταξύ άλλων, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για την εξωτερική πολιτική.

Δημοσίευση 14:22’
αρθρο-newpost

«Nα μην περάσει η παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, η διχοτόμησή του και η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας από τα ιδιωτικά μεγαθήρια» ζήτησε, μεταξύ άλλων, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για την εξωτερική πολιτική.

«Nα μην περάσει η παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, η διχοτόμησή του και η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας από τα ιδιωτικά μεγαθήρια» ζήτησε, μεταξύ άλλων, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για την εξωτερική πολιτική. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στον Περισσό, η γγ του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να εξεταστούν απομονωμένα από τις διεθνείς εξελίξεις.

Στην ευρύτερη περιοχή, είπε, εκτυλίσσονται σοβαρές και επικίνδυνες αλλαγές, καθώς «ισχυρότατα μονοπώλια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανερχόμενες δυνάμεις εμπλέκονται σε ένα κουβάρι αντιθέσεων, ενώ στη διαπάλη χρησιμοποιούνται ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, αστυνομικά και στρατιωτικά σώματα της ΕΕ, στρατιωτικές βάσεις και μεγάλοι ναυτικοί στόλοι, με προσχήματα την “πάλη με την τρομοκρατία”, την “υπεράσπιση των μειονοτήτων” καθώς και τα μεταναστευτικά ρεύματα που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι».

«Δεν συνιστά καθόλου ουτοπία, ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να απαιτήσει να κλείσουν τώρα οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, να φύγουν τα πυρηνικά όπλα από τα οποία διαθέτει και το Ισραήλ, να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατεύματα και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή του λαού μας, στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Επιπλέον η κυρία Παπαρήγα ζήτησε:

– Να μην περάσει η αξιοποίηση μειονοτικών ζητημάτων από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε βάρος άλλων λαών και εις βάρος της Ελλάδας στη Θράκη και στη Μακεδονία.

– Να μην συρθεί η Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.

– Να μην περάσει μια νέα παραλλαγή του επικίνδυνου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο.

Αναφορικά με το Κυπριακό, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ «για μια Κύπρο ενιαία ανεξάρτητη σε μια ομοσπονδιακή διζωνική, δικοινοτική λύση με μια και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, ξένους εγγυητές και προστάτες», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα σχέδια ενσωμάτωσης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ με “προθάλαμο” τον λεγόμενο “συνεταιρισμό για την ειρήνη”».

Τέλος, αναφερόμενη στο Μεσανατολικό, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και καταδικάζει τις πιέσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή για νέους συμβιβασμούς, απαιτεί την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη, ζητά την άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Λιβανέζων και Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, ζητά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και του Λιβάνου, ενώ τάσσεται και κατά της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας- Ισραήλ.


σχετικα αρθρα