Τη δέσμευση του για επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης σε συνεργασία με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σπάρτη.

Ο κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το καθημερινό έγκλημα παράλληλα με την αποκατάσταση της οικονομικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο αστυνομικός θα προστατεύει το μέσο πολίτη. Δεν θα προστατεύει ούτε το μεγαλοεπιχειρηματία ούτε το μεγαλοδημοσιογράφο. Θα πάψει η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη λέγοντας ότι «ο φασισμός έδειξε το πραγματικό, αποτρόπαιο πρόσωπό του» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να  «να υψώσουν με την ψήφο τους στις 17 Ιουνίου ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία». Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου».

Εξαπέλυσε πυρά κατά των Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο κατηγορώντας τους για τρία προεκλογικά τεχνάσματα.

Το πρώτο προεκλογικό τέχνασμα είναι η παραπλανητική σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δεύτερο προεκλογικό τέχνασμα είναι η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και το τρίτο είναι η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να αναβιώσει διαχωριστικές γραμμές από το βαθύ και καταδικασμένο παρελθόν του τόπου.

Αναφερόμενος στον αγροτικό κόσμο, υποστήριξε ότι θα διαμορφώσει ένα δίχτυ ασφαλείας με τρία στοιχεία:

1. H ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες και τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων κάθε αγρότη στα σημερινά τους επίπεδα.

2. H διαμόρφωση χαμηλών επιτοκίων μέσω κρατικής επιδότησης του επιτοκίου, για βραχυπρόθεσμα δάνεια που σχετίζονται ευθέως με τη συνέχιση της γεωργικής παραγωγής,

3. H έκδοση κάρτας αγρότη.

Σημείωσε ακόμη ότι διεκδικεί ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική, ριζική αναθεώρηση της ΚΑΠ και επανασχεδιασμό της κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ελληνική γεωργία από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.