Την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα μετά τις εκλογές κυβέρνηση, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για έναν εθνικό διχασμό. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι «είναι ώρα για να ενώσουμε και να συνθέσουμε, ώστε να θέσουμε το εθνικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα δημιουργηθούν συνθήκες ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης» και υπογραμμίζει πως «αν δεν επιλέξουμε το δρόμο της εθνικής ενότητας, θα κριθούμε αυστηρά από τις επόμενες γενιές».

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας εκτιμά πως «αν δεν υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, θα ζήσουμε δύσκολες στιγμές και θα εκτεθούμε σε άμεσους κινδύνους» και μάλιστα εκφράζει την ανησυχία του για τις συνθήκες ακραίας πόλωσης - όπου αυτές εκδηλώνονται - που υπονομεύουν το απαραίτητο κλίμα που μπορεί να οδηγήσει σε μετεκλογική συνεργασία, κλείνουν πόρτες και διχάζουν.

Αναφερόμενος μάλιστα στα περιστατικά βίας απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία, με στόχο να προστατευθεί η δημοκρατία και ο πολιτισμός μας.