Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων «προκειμένου να επανέλθει η ασφάλεια στην ελληνική γειτονιά και στην ελληνική οικογένεια» ζήτησε κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους του Κινήματος για θέματα του υπουργείου, ενώ ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στο πλευρό των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπηρεσιακού υπουργού.

Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο υπουργείο, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως το κύριο θέμα που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη είναι η ανασφάλεια η οποία, όπως είπε, «πλήττεται με νέες μορφές εγκληματικότητας, με αναβάθμιση της ποιότητας του εγκλήματος και το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης».

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, αφού όπως υποστήριξε, αποτελεί πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας. Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο σε σχέση μετο Πυροσβεστικό Σώμα, ζήτησε να προσληφθούν άμεσα οι εποχικοίπυροσβέστες για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ για το Λιμενικό Σώμα επανέλαβε την πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για επιστροφή του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.