Πολυμέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μπερδεύει την υπευθυνότητα με τον φόβο». Ο κ. Μιχελάκης καταλόγισε συγκεκριμένα ανευθυνότητα στον κ. Τσίπρα, για το γεγονός όπως είπε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα «στη δραχμή και την απομόνωση».

Αναφερόμενος παράλληλα στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Μιχελάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας υπόσχεται «ελληνοποίηση του κάθε λαθρομετανάστη, δίνοντας του ελληνική ταυτότητα και επίδομα ανεργίας», κι ενώ, όπως είπε, «θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, την ώρα που η ελληνική κοινωνία τη χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συστεγάζει συνιστώσες «που επισήμως θεωρούν τον Κουφοντίνα και άλλους τρομοκράτες αγωνιστές της δημοκρατίας», ενώ όσον αφορά στην φορολογία, χαρακτήρισε επικίνδυνο το ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να φορολογήσει με κάθε τρόπο καταθέσεις, επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε μια ώρα που η οικονομία ψάχνει για δουλειές και όχι για φόρους».

«Όλα αυτά, είναι και ανεύθυνα και επικίνδυνα και τριτοκοσμικά για τον κάθε Έλληνα», κατέληξε.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του, κατηγόρησε τη ΝΔ για «αυτογελοιοποίηση».

«Ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει σε αυτή τη χώρα για υπευθυνότητα είναι ο κ. Σαμαράς», σχολίασε η Κουμουνδούρου. Επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κρύψει «ούτε την ευθύνη του για το που έχει φτάσει η χώρα, ούτε το μέλλον που ετοιμάζει για τον ελληνικό λαό εφόσον γίνει κυβέρνηση, όσα ψέματα και εκβιασμούς και αν επιστρατεύσει».

«Η αυτογελοιοποίηση της σημερινής ΝΔ δεν έχει τέλος», προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.