Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε και σήμερα ότι απαιτείται η δημιουργία μιας κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για διαβουλεύσεις, προκειμένου να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

Στην κεντρική ομιλία του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του Κ. Καραμανλή και να εγκαταλείψει, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για εκλογές και τόνισε ότι ζητά από τον κ. Παπούλια,με τον προσήκοντα σεβασμό,να καλέσει τους αρχηγούς για διαβουλεύσεις.

Παραδέχθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την αλλαγή του Συντάγματος, δεν έχει ουσιαστικές εξουσίες, έχει όμως - όπως είπε - τεράστιο κύρος,που του επιτρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να καλέσει τους αρχηγούς και να μην επιτρέψει να βαδίζει η Ελλάδα χωρίς τιμονιέρη,όπως είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση κατά των δυο μεγάλων κομμάτων, ενώ δεν άφησε έξω από την κριτική του την Αριστερά, για την οποία είπε ότι η χώρα κινδυνεύει από τις ακρότητες της.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι βρισκόμαστε δυο μέρες πριν από τις εκλογές και ουδείς άκουσε κάτι για τον "Καλλικράτη", ουδείς άκουσε για τα συνοδά στοιχεία του. Αυτά που άκουσαν οι πολίτες είναι κοκορομαχίες, απειλές και εκβιασμούς, που αλληλοεκτοξεύουν οι δυο πρωταγωνιστές Παπανδρέου και Σαμαράς, που με στείρες αντιλήψεις του χθες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το σήμερα.

Επέμεινε πως δεν υπάρχει διάλογος για τον "Καλλικράτη",ο οποίος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σημαίνει καντονοποίηση της χώρας. Έχουμε πολλά καντόνια που συνθέτουν μία χώρα, αλλά καντονοποιήση σημαίνει κονσερβοποίηση και κανείς δεν θέλει να μιλήσει σε βάθος, για το τι μπορεί να προκύψει την επόμενη μέρα για την Ελλάδα.

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν συνδυασμοί στην Μακεδονία που, όπως υποστήριξε, έχουν άμεση σχέση με τα Σκόπια και πρόσθεσε ότι κάνεις δεν μίλησε σε βάθος για το θέμα αυτό. Επίσης - πρόσθεσε - στη Θράκη κατεβαίνουν φωνές και ψηφοδέλτια που μπορούν αλλοιώσουν πραγματικά την ιστορική πορεία της χώρας.

Διάβασε δε ένα απόσπασμα από προεκλογικό φυλλάδιο μειονοτικού συνδυασμού στη Θράκη, στο οποίο φέρεται η επικεφαλής του συνδυασμού να προτείνει στους ομόθρησκούς της ότι πρέπει να σωθούμε από τη φτώχεια και να υπάρξουν δουλειές για τα νέα παιδιά. «Αλλά αυτή η χώρα είναι μπαταρισμένη - σύμφωνα με το φυλλάδιο- και θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία,γιατί είμαστε παιδιά Οθωμανών».

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε ελληνικό έδαφος και είναι η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου,επιλαχούσα ευρωβουλευτής από το ΠΑΣΟΚ,υποψήφια μειονοτικού συνδυασμού, που ζητά να έρθουν οι Τούρκοι σε πρώτη φάση, ως οικονομική βοήθεια και αύριο ποιος ξέρει ποιος, τόνισε ο κ.Καρατζαφέρης.

«Και αυτά δεν συγκινούν κανέναν. Δεν απαντούν ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Σαμαράς και αφήνουν την εξέλιξη των πραγμάτων να έρχεται μοιρολατρικά. Εμείς ως κατεξοχήν πατριωτικό κόμμα, δεν μπορούμε να τα ανεχθούμε αυτά. Προσέξτε πού πατε την Ελλάδα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Επιτέθηκε στα δυο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα με μεγάλες πλειοψηφίες, όπως είπε και - σύμφωνα με τον ίδιο -κατάφεραν και την πτώχευσαν, αφού από 330 εκατ. το χρεος, έγινε σε 35 χρόνια 330 δισ.

«Το ποσό δεν βγαίνει από μια χώρα, που δεν παράγει τίποτα, που τα λουκέτα και τα ρολά είναι στην ημερήσια διάταξη», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε ότι κάθε μέρα κλείνουν κι άλλα μαγαζιά και αυτό συνιστά μείωση του ΑΕΠ και σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα έσοδα.

Η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει, μεταξύ του να πληρώνει συντάξεις, ή δόσεις, είπε ο κ.Καρατζαφέρης και εκτίμησε ότι βρισκόμαστε στο ναδίρ και οι δυο πρωταγωνιστές δεν δεχονται να μιλήσουν επί της ουσίας.

Προσπαθούμε να επιβάλλουμε την σοβαρότητα που τους λείπει, υποστήριξε, αλλά αρνούνται να δουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα του Κάστελοριζου και είπε ότι δήμαρχος του νησιού λέει ότι ένα μήνα δεν έρχεται καράβι στη νησί.

Ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον Υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και του ζήτησε να αποσταλεί εντός της ημέρας πολεμικό πλοίο με όσα απαραίτητα χρειάζεται το νησί και ο υπουργός έσπευσε να υιοθετήσει την πρόταση του: Έδωσε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό και ίσως τώρα που μιλάμε να ξεκίνησε και να πηγαίνει πλοίο στο Καστελόριζο, είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Χαρακτήρισε, τέλος, εκβιαστικά τα διλήμματα των κ.κ. Παπανδρέου Σαμαρά και υποστήριξε ότι δεν περίμενε ότι θα έφευγε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας,που, όπως είπε, διαθέτει ο πρωθυπουργός και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Δεν είναι δυνατό να κάνουμε εκλογές κάθε χρόνο, είπε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι - όπως είπε - την πρότασή του για οικουμενική την υιοθετούν και άλλοι και αναφέρθηκε ονομαστικά στον τέως υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε σύσταση στο Σαμαρά και του είπε: άσε τις ακρότητες και κοίτα να προσέλθεις σε μια οικουμενική κυβέρνηση, ενώ το είπαν και διάφοροι τομερχες του και ο ίδιος αποδέχεται σε συνομιλίες του ότι ο σκελετός της σκέψης είναι σωστός, υποστήριξε ο κ.Καρατζαφέρης.

Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς άλλαξε πλεύση, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάρτενς, αλλά εκτίμησε ότι ο πυρήνας της σκέψης της ηγεσίας και των επιτελών της ΝΔ παραμένει ακραίος.

Τέλος για την τρομοκρατία επανέλαβε ότι δεν γίνεται να πιστεύουμε ότι «παιδαρέλια 20 χρονών βάζουν βόμβες» και σήμερα όλοι δέχονται ότι υπάρχει εγκέφαλος που τα συντονίζει. Ας ψάξουμε να βρούμε τι επιδιώκουν, συμπλήρωσε ο κ. Καρατζαφέρης.