Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, λέγοντας ότι αν βρεθεί σε θέση να κυβερνήσει θα υπογράψει και νέο μνημόνιο, αποκλείοντας παράλληλα εκ νέου κάθε πιθανότητα συνεργασίας του κόμματός της με την Κουμουνδούρου.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανάλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ και καμία πιθανότητα μετεκλογικής σύμπραξης σε αριστερή κυβέρνηση», λέγοντας ότι κανένας δεν κάνει πίσω από τις θεμελιακές γραμμές του προγράμματός του.

Εξάλλου έστρεψε τα πυρά της κατά των άλλων κομμάτων λέγοντας ότι  δεν είναι το θέμα οι μνημονιακές ή οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά να βρούμε φιλολαϊκές οδούς και φιλολαϊκούς τρόπους να βγούμε απ την κρίση. Επίσης τόνισε ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να δώσουν καμία πίστωση χρόνου σε κανένα, ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.


Η κ. Παπαρήγα ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός της ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να το ενισχύσουν στις εκλογές της 17 Ιουνίου.