Έξοδος από την κρίση σημαίνει στηρίγματα όπως είναι το ευρώ και οι συμμαχίες μας, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη που είχε με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Κορίνθου, στο πλαίσιο επίσκεψής του στους νομούς Κορινθίας και Αχαΐας. «Η έξοδος από την κρίση», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, «σημαίνει νέες θέσεις εργασίας με ανάπτυξη, όχι άλλοι φόροι, όχι άλλες μειώσεις μισθών. Και σημαίνει στηρίγματα, μέσα από τα οποία μπορούμε να πετύχουμε επενδύσεις για τον τόπο και σταθερότητα για την Ελλάδα, όπως είναι το ευρώ και οι συμμαχίες μας» και «όχι σ' εκείνους που τυχοδιωκτικά θέλουν να χάσει η Ελλάδα τα στηρίγματά της.

Όχι σ' εκείνους οι οποίοι ψάχνουν για τριτοκοσμικές λύσεις, σε μια στιγμή που τα πάντα διαλύονται. Σε μια στιγμή που η ίδια η Ευρώπη λογαριάζει το κάθε ευρώ». «Αυτή την ώρα», τόνισε, «χρειάζεται σταθερότητα, αποφασιστικότητα, σύνεση και πατριωτισμός» και «σήμερα», πρόσθεσε, «αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά τα είδαμε, τα συζητήσαμε, είχαμε έναν καταπληκτικό διάλογο, εδώ στην Κόρινθο».


Κατά την περιοδεία του ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα και την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Σαμαράς περπάτησε στο κέντρο τη πόλης της Κορίνθου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, τις τρεις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές περιγράφει ο Αντώνης Σαμαράς: επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, σπάσιμο της γραφειοκρατίας και αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.   

Σε συνέντευξη του παραχώρησε στην εφημερίδα «Επενδυτής», ο πρόεδρος της ΝΔ ασκεί δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για αλαζονεία και ανευθυνότητα και συνεχίζει:   

«Μην έχετε αμφιβολία, οι Ευρωπαίοι θα αντιδράσουν σε μονομερή καταγγελία. Μας προειδοποιούν κάθε μέρα, ακόμα και πολιτικοί που είναι στο πλευρό μας, που διαφωνούν με τη συνταγή της μονομερούς λιτότητας και που θέλουν να αλλάξει. Ακόμα και αυτοί μας προειδοποιούν: μην κάνετε καμία ανοησία.»  

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και ότι σε κάθε περίπτωση, «ό,τι και να συμβεί στην Ευρώπη να μην συμβεί εξαιτίας μας».  

Μάλιστα και με αφορμή την εύθραυστη κατάσταση στην ΕΕ ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με την πολιτική του κινδυνεύουμε να φανούμε ότι εμείς πυροδοτήσαμε μία κρίση με συνέπειες πολύ πέρα από τα σύνορά μας. Και αυτό δεν θα μας το συγχωρέσουν ποτέ.»  

Σε ερώτηση για τις ευθύνες της Γερμανίας στην όλη κρίση, ο πρόεδρος της ΝΔ συμφωνεί ότι έχει ευθύνες, αλλά σπεύδει να υπογραμμίσει ότι φταίνε όλοι.   

«Αλλά σε μία ένωση λαών, το πρόβλημα δεν είναι να φορτώνουμε ο ένας στον άλλο μια κρίση που μας αγγίζει όλους και για την οποία ευθυνόμαστε όλοι, λίγο ως πολύ. Το πρόβλημα σε μια Ένωση είναι να διδαχθούμε όλοι από τα λάθη μας και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Να βγούμε σοφότεροι και δυνατότεροι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.