current views are: 1

11 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση06:34

Oι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται «όπλο» στα χέρια της ΝΔ

Στα άκρα οδηγείται πλέον η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με την Συγγρού να αναζητά εργωδώς δηλώσεις, τοποθετήσεις, θέσεις και απόψεις στελεχών του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι οποίες κρίνονται από ανησυχητικές έως επικίνδυνες.Το Σαββατοκύριακο δόθηκε ένα δείγμα από το χαρακτήρα και τις διαστάσεις που αναμένεται να λάβει αυτός ο πόλεμος.

Δημοσίευση 06:34’
αρθρο-newpost

Στα άκρα οδηγείται πλέον η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με την Συγγρού να αναζητά εργωδώς δηλώσεις, τοποθετήσεις, θέσεις και απόψεις στελεχών του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι οποίες κρίνονται από ανησυχητικές έως επικίνδυνες.Το Σαββατοκύριακο δόθηκε ένα δείγμα από το χαρακτήρα και τις διαστάσεις που αναμένεται να λάβει αυτός ο πόλεμος.

Στα άκρα οδηγείται πλέον η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, με την Συγγρού να αναζητά εργωδώς δηλώσεις, τοποθετήσεις, θέσεις και απόψεις στελεχών του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι οποίες κρίνονται από ανησυχητικές έως επικίνδυνες.Το Σαββατοκύριακο δόθηκε ένα δείγμα από το χαρακτήρα και τις διαστάσεις που αναμένεται να λάβει αυτός ο πόλεμος. Άρχισε με το «αντάρτικο πόλεων» του Ιφικράτη Αμυρά, η σκυτάλη δόθηκε στην «προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της Ευρωζώνης» του Γιάννη Τόλιου και έφτασε μέχρι τον «Ιακωβινισμό» και την κατάληψη της εξουσίας μέσω της βίας από τον Σλαβόι Ζήζεκ. Τις επικίνδυνες αυτές αντιλήψεις, οι της ΝΔ δεν τις επικεντρώνουν μόνο στο θέμα της οικονομίας. Με τον ίδιο προβληματισμό αντιμετωπίζουν θέσεις που διατυπώνονται στο μεταναστευτικό (πιο πρόσφατη η θέση Τσίπρα να έλθουν στην Ελλάδα και οι οικογένειες των λαθρομεταναστών) και στα εθνικά (π.χ. έξοδος από το ΝΑΤΟ).

Ως προς το τελευταίο, τεράστιο κεφάλαιο μάλιστα, στη συνένετυξη που παραχώρησε ο κ. Σαμαράς στο Mega το Σάββατο, προχώρησε σε μια αναφορά η οποία προσπεράστηκε αλλά είναι ιδιαίτερης σημασίας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τη νεολαία του ΣYΡΙΖΑ η οποία διαδήλωνε στα Σκόπια κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Σαμαράς αναφερόταν μεταξύ άλλων σε εκδήλωση στις 17 Μαΐου 2008 η οποία διοργανώθηκε στα Σκόπια από την Αντεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία με οργανώσεις «από την Ελλάδα και την Δημοκρατία της Μακεδονίας» όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση. Ανάμεσα στις οργανώσεις από την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην Πρωτουβουλία, ήταν και η Νεολαία του Συνασπισμού.

Από την Συγγρού κάνουν λόγο για ακραίες απόψεις οι οποίες διατυπώνονται από πολλαπλές πλευρές και οι οποίες είναι αδύνατον για την ηγεσία, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οποιουδήποτε πολιτικού φορέα να τις διαχειριστεί. Ως εκ τούτου, κατά την ΝΔ, είναι εξαιρετικά πιθανό να επικρατήσουν τελικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι ακραίες θέσεις και διαμορφώνονται συνθήκες κινδύνου πολιτικής απομόνωσης της χώρας και επιστροφής της σε μετεμφυλιακές καταστάσεις.

Επιτελείς του κ. Σαμαρά μάλιστα, επιμένουν ότι εν όψει της κατάληψης της εξουσίας, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα, τόσο όσον αφορά τα όσα λέει σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο και αναφορικά με τα όσα λέει εντός Ελλάδας.

«Προσπαθεί με δημαγωγικό τρόπο να μην προκαλέσει και αποκρύπτει τις πραγματικές του θέσεις» σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Συγγρού στο newpost.gr. «Στην Ελλάδα καταγγέλλει το Μνημόνιο, στην Ευρώπη μιλάει και στέλνει επιστολές για αλλαγή πολιτικής. Μέσα στην Ελλάδα, τη μία εμφανίζεται μετριοπαθής για το ΝΑΤΟ και στα κομματικά ακροατήρια μιλάει για έξοδο από αυτό. Όταν αναφέρεται στα Σκόπια τα αποκαλεί ΠΓΔΜ και από την άλλη αποκρύπτει επιμελώς τα όσα υποστήριζε η Νεολαία του κόμματός του για το Μακεδονικό. Προσπαθεί να μην προκαλέσει. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος, είτε έχει κρυφή ατζέντα, είτε δεν έχει σαφείς θέσεις και άγεται και φέρεται».

Πάνος Ρασσιάς


σχετικα αρθρα