Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Γιάννης Ραγκούσης μέσα από ένα κείμενο με τίτλο «Οι υπεύθυνοι της επερχόμενης εθνικής τραγωδίας» που έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο. «Αυτή την ώρα συντελείται ένα εθνικό έγκλημα. Είναι δεδομένο ότι η οικονομία έχει ουσιαστικά παραλύσει, ότι επαπειλείται άμεσα στάση πληρωμών, ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι εκτός στόχων, λόγω της ύφεσης που υπερβαίνει κάθε πρόβλεψη και όχι μόνον, ότι κινδυνεύουμε να βρεθούμε οριστικά στο ευρωπαϊκό περιθώριο, ακόμα και εκτός ευρωζώνης» αναφέρει ο κ.Ραγκούσης, στο κείμενό του.

Τονίζει ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας αυτών που για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος δεν προχώρησαν σε διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και εξαιτίας «των εμπρηστών της κυβέρνησης Καραμανλή που κατέκαψαν τη χώρα, αλλά και εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στην πολιτική κρίση και άνοιξαν ξανά τη συζήτηση όχι για τα επιμέρους, αλλά για την κεντρική κατεύθυνση της χώρας και τις στρατηγικές της επιλογές».

Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι με «απύθμενη επιπολαιότητα» και «άφρονα τυχοδιωκτισμό» οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, ενώ στρέφοντας τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, του καταλογίζει «παιδαριώδη ελαφρότητα» και «επιθετικό λαϊκισμό».

«Σήμερα οι εμπρηστές του 2009, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, και οι πυρομανείς του 2012 εμφανίζονται ότι διαφωνούν, ενώ στην ουσία έχουν από κοινού σαλπίσει την άτακτη υποχώρηση της χώρας» αναφέρει ο κ.Ραγκούσης.

«Βρισκόμαστε πλέον ενώπιον εθνικής τραγωδίας» τονίζει και αναφέρει ότι το δίλημμα σήμερα είναι «αν θα επιλέξουμε το δρόμο που ακολουθούσαμε έως το 2009, που χρεοκόπησε την Ελλάδα και διέλυσε οικονομία, κοινωνία και πολιτικό σύστημα. Αυτά δηλαδή στα όποια κλείνει συνωμοτικά το μάτι ο κ.Σαμαράς και εξαγγέλλει ανενδοίαστα ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας σε μια ανέντιμη πολιτική αρπαχτή. Ή αν θα επιμένουμε στη δύσκολη απόφαση να αλλάξουμε την Ελλάδα, να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, και πάνω από όλα και πρώτα από όλα μια ριζοσπαστική επαναθεμελίωση του πολιτικού συστήματος, την μητέρα των μεταρρυθμίσεων. Απόφαση που όποτε λησμονήσαμε η φοβηθήκαμε, το πληρώσαμε».

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις είχε «φανατικά και καθόλου τυχαία» απέναντι τόσο τον κ.Σαμαρά όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντίπαλος σε αυτόν τον μόνο πραγματικά φιλολαϊκό δρόμο είναι οι πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης. Πολιτικό προσωπικό δεσμευμένο στο ένοχο παρελθόν και κάθε είδους ηγεσίες που αναδείχθηκαν στο οικοσύστημα της αδιαφάνειας και της πελατειακής συναλλαγής και γνωρίζουν ότι μόνο εκεί θα επιβιώσουν. Φανατικοί εκφραστές τους, ο κος Σαμαράς, αυθεντικό παραδοσιακό προϊόν και παραδειγματικός εκπρόσωπος αυτής της λογικής».

»Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που οικοδομεί προσδοκίες που εν γνώσει του είναι αδύνατο να τις ικανοποιήσει. Που εξόπλισε με την οργή της κοινωνίας, όχι το "λαϊκό κίνημα", αλλά το ιδιοτελές αίτημα της επαναφοράς στην Ελλάδα της τζάμπα καλοπέρασης, της θρασείας αναξιοκρατίας και της ακραίας ανευθυνότητας» τονίζει, συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κ.Σαμαρά και του κ.Τσίπρα.

Ο κ.Ραγκούσης υπογράμμισε ότι επείγουσα προτεραιότητα για τη χώρα είναι «να ξεφύγουμε με κάθε κόστος από το σπιράλ θανάτου της πολιτικής αστάθειας και του ολέθριου φόβου της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ».

«Επί δύο χρόνια κρατήσαμε με νύχια και με δόντια τη χώρα στο ευρώ. Όποιος Έλληνας πολιτικός 

με πράξεις ή παραλείψεις, εγκαταλείψει την προσπάθεια και οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ θα έχει να λογοδοτήσει και στην ιστορία και στην κοινωνία» τόνισε.

Καταλήγοντας, ο Γ.Ραγκούσης αναφέρει ότι μετά τις εκλογές «θα συζητήσουμε για την επαναθεμελίωση της δημοκρατικής παράταξης μέσα από τη ριζική της ανανέωση και την ουσιαστική αλλαγή υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση».