Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του οδηγούνται, μέσα από λάσπη και ψεύδη, στα όρια της γελοιότητας και την απαξίωση της δημόσιας ζωής στη χώρα. Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε μείζον το θέμα της κάθαρσης του δημόσιου βίου και την παράλληλη αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η «υπόθεση Αμυρά» ή το μεταναστευτικό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η πολιτική αντιπαράθεση, αντί να επικεντρώνεται πάνω στα καυτά προβλήματα της χώρας, όπως έχουν αναδειχθεί και στην ΕΕ, αντί να συζητάμε για τα οδυνηρά αποτελέσματα των επιπτώσεων του Μνημονίου, εντούτοις επιχειρείται, με ευθύνη της ΝΔ, η συζήτηση να μεταφερθεί σε θέματα που ανακαλύπτει η ίδια και αποτελούν μια προσπάθεια να μην τοποθετηθεί σε ουσιώδη ζητήματα, γιατί θέλει να κρύψει τη βασική πλευρά της πολιτικής της, που είναι η δέσμευση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά στο Μνημόνιο.

Με συνεχείς αναφορές σε σειρά ζητημάτων, που πολλές φορές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα που παραπέμπει σε αντιπαράθεση της εποχής του δικομματισμού, είπε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι σήμερα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια πραγματική κοινωνική πόλωση, εκείνοι επιμένουν να αναφέρονται σε ζητήματα που ανακαλύπτουν.

«Η σαπουνόπερα γύρω από υπόθεση Αμυρά, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά απορρίφθηκε» είπε ο κ. Σκουρλέτης, «δημιουργεί εικόνα αντιπαλότητας που έχει φθάσει στα όρια πολιτικής αυτογελοιοποίησης».

Οξύτατη ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και στη στάση που τηρεί η ΝΔ, στα όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα μετά τη βοήθεια που δόθηκε στην Ισπανία.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος αντί να τοποθετείται ευθαρσώς γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση, μιλά αόριστα για αναπτυξιακή πολιτική, όταν την ίδια ώρα δεν έχει αναιρέσει τη δική του, προηγούμενη, πολιτική.

Ένα ακόμη παράδειγμα «επίθεση λάσπης» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αναφορά του κ. Σκουρλέτη σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που εμφανίζει τους υποψήφιους βουλευτές Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ σε αφίσα που αναφέρει ότι «οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν την Δυτική Θράκη».

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι πρόκειται για φωτομοντάζ και ότι τέτοια αφίσα δεν υπάρχει.
Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, είπε ο κ. Σκουρλέτης, είναι να συγκρουστεί με το πολιτικό προσωπικό και το κατεστημένο, που πανικόβλητο θέλει να σωθεί και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ΜΜΕ, να σπάσει τις σχέσεις διαπλοκής, για μια πλουραλιστική ενημέρωση, που είναι προϋπόθεση για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του, τις τελευταίες ημέρες μέχρι τις εκλογές θα επαναφέρει την ουσιαστική συζήτηση, απέναντι στην «αρχιτεκτονική της λάσπης και των διχαστικών προσεγγίσεων», στην προοπτική της χώρας, της εθνικής αξιοπρέπειας και της ελπιδοφόρας προοπτικής.