Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. 
Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος ξεκινάει περιοδεία στην Κρήτη, εξαπέλυσε βολές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η πρόταση της Κουμουνδούρου για καταγγελία του μνημονίου, είπε ότι ανοίγει την πόρτα για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διευκρινίσει ακριβώς τις θέσεις του κόμματός του, κατηγορώντας τον πως άλλα λέει τη μια μέρα και άλλα την άλλη και ότι «συνεχώς μετακινείται από τις θέσεις του».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τα σενάρια περί δραχμής, τόνισε πως η επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει την πολιτική απομόνωση της χώρας.

Ακόμη, επανέλαβε τη θέση του ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση. Επίσης επισήμανε ότι για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο, θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή που θα τραβήξει η χώρα, προκειμένου από κοινού να βρεθεί μια λύση.

Εξάλλου, μίλησε για ανάγκη προγραμματικής συμφωνίας από όλα τα κόμματα, με στόχο να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε τρίτη εκλογική διαδικασία, τόνισε ότι αυτή θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην ελληνική οικονομία επαναλαμβάνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξουν τρίτες εκλογές, καθώς, όπως είπε, θα πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα, που έτσι κι αλλιώς από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έχουν μεγεθυνθεί.

Τέλος κάλεσε τον λαό να ενισχύσει με την ψήφο του τη ΔΗΜΑΡ. «Από τους Κρήτες ζητάμε την τρίτη εντολή γιατί εμείς θα την τιμήσουμε αυτή την εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά