Μπορεί να εμφανίστηκε μετανιωμένη για το σύνολο των δηλώσεων της στην βρετανική εφημερίδα The Guardian η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο επιστρέφει ξανά με νέες δηλώσεις - φωτιά μέσω του CNN. H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο επανέλαβε ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους εάν θέλουν να ανακάμψει η χώρα.  «Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε προκαλέσει την οργή της ελληνικής κοινής γνώμης, του Τύπου και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας όταν είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου ότι οι Ελληνες οφείλουν «να αλληλοβοηθηθούν πληρώνοντας τους φόρους τους». Όπως σημείωσε εχθές η ίδια οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει «πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην τελευταία τους έκθεση για την ελληνική οικονομία τον Μάρτιο οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρουν τα χαμηλά φορολογικά έσοδα που οφείλονται στην περιορισμένη φορολογική βάση και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.