Τη θέση ότι «όσο βαθαίνει η κρίση η κατάσταση θα γίνεται αφόρητη για τους λαούς» διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα και χαρακτήρισε κοροϊδία και πολύ μεγάλη επιπολαιότητα «αυτό που λένε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, ότι όσο βαθαίνει και προχωρά η κρίση και καινούργιες χώρες μπαίνουν κάτω από τον μηχανισμό, τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις ελάφρυνσης της κατάστασης και θετικής τροποποίησης».
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «αν υπάρξει μια τροποποίηση, αυτή θα αφορά το πώς θα σωθούν οι τράπεζες και πώς θα κατανεμηθεί η ζημιά, θα αφορά ελαφρύνσεις για τους κεφαλαιοκράτες, ενώ οι λαοί δεν θα πάρουν πίσω τίποτα».
«Από αυτήν την άποψη ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει ετοιμότητα, γιατί οι παρενέργειες από την ισπανική κρίση και όχι μόνο, μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήριο νέων επιθέσεων εναντίον του, νέων θυσιών και νέων μνημονίων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες των συμφωνιών, μια πλευρά αφορά «αυτό το περίφημο ταμείο ενίσχυσης των χωρών που βρίσκονται σε κρίση- πόσα θα μοιράσει στις τράπεζες, πόσα θα μοιράσει στις χώρες».

Επιπλέον, ανέφερε ως πιθανή παρενέργεια τον περιορισμό στη δανειοδότηση ή στην εκταμίευση των δόσεων. «Το λέω γιατί τα άλλα κόμματα ποντάρουν στην έγκαιρη εκταμίευση των δόσεων και στην τήρηση των συμφωνηθέντων, αλλά επειδή δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες, έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε και αυτή την πλευρά, πάντα από την σκοπιά των συνεπειών εις βάρος του λαού», κατέληξε.

TAGS