Απορρίφθηκε από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, να αποφυλακιστεί με όρους, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που με τη σημερινή τους απόφαση απέρριψαν το αίτημα της συζύγου μου για αντικατάσταση της προφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους διέπραξαν βαρύ ατόπημα. Η απόφασή τους είναι άδικη και απάνθρωπη, προσβάλει το δίκαιο και τους στοιχειώδεις όρους ανθρωπισμού, γιατί η προφυλάκιση της συζύγου μου το Πάσχα δεν στηρίχθηκε σε κανένα στοιχείο ή ένδειξη ενοχής. Η συνέχιση, επομένως, της προφυλάκισης ενός αθώου είναι κατάφωρα παράνομη και αυθαίρετη.

Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, είναι απόφαση εκδίκησης και αφανισμού. Ποιος λόγος επιβάλει στη Δικαιοσύνη να αγνοήσει τις ιατρικές βεβαιώσεις ειδικών γιατρών για την υγεία τόσο της συζύγου μου, αλλά και του παιδιού μου, σχετικά με την αναγκαστική, για εβδομάδες, εγκατάλειψή του;»

Οι συνήγοροι της κυρίας Σταμάτη ανέφεραν σε δήλωσή τους, μεταξύ άλλων, ότι «χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την Ελληνική Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος της δικαιοδοτικής της αποστολής και να αναδείξει το ανθρωπιστικό πνεύμα που κυριαρχεί στο νομικό πολιτισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου έρχεται παρά τις εκκλήσεις της - ακόμη και προ την πρόεδρο του Άρειου Πάγου - να αποφυλακιστεί ακόμα και με  κατ´οίκον περιορισμό ώστε να είναι κοντά στο παιδί της.