current views are: 1

12 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση13:29

Άννα Διαμαντοπούλου: Είμαστε σε συνθήκες πολέμου

«Όποιος αρνηθεί να συμμετάσχει στην εθνική διαπραγμάτευση στην εθνική διάσωση θα είναι στα όρια της προδοσίας πλέον. Δεν είμαστε σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον Βήμα FM.

Δημοσίευση 13:29’
αρθρο-newpost

«Όποιος αρνηθεί να συμμετάσχει στην εθνική διαπραγμάτευση στην εθνική διάσωση θα είναι στα όρια της προδοσίας πλέον. Δεν είμαστε σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον Βήμα FM.

«Όποιος αρνηθεί να συμμετάσχει στην εθνική διαπραγμάτευση στην εθνική διάσωση θα είναι στα όρια της προδοσίας πλέον. Δεν είμαστε σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον Βήμα FM. «Δεν είμαστε σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας και της οικονομίας και της κοινωνίας. Είμαστε σε συνθήκες πολέμου. Σε συνθήκες πολέμου πρέπει να υπάρξει εθνικό χρέος και εθνική συστράτευση. Κατά την άποψή μου η ευθύνη, όπως έπεσε και τον Νοέμβριο στα δύο πρώτα κόμματα, όπως προσπαθήσαμε και τον Ιούνιο να πάρουν ευθύνες τα δύο μεγάλα κόμματα, και τώρα αυτά που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ό,τι θα είναι κόμματα που θα υποστηρίξει με μεγάλη δύναμη αυτά θα πρέπει να πάρουν και την ευθύνη της επόμενης μέρας. Σας θυμίζω ότι όταν υπογράφτηκε η σύμβαση ζητήθηκαν υπογραφές από τον κ. Σαμαρά κι από τον κ. Παπανδρέου. Αργότερα  από τον πρωθυπουργό κι από τα μεγάλα κόμματα. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή μετά από όσα συνέβησαν  να ζητείται από το ΠΑΣΟΚ να κάνει κυβέρνηση» ανέφερε.

«Κατά την άποψή μου όποιος αρνηθεί να συμμετάσχει στην εθνική διαπραγμάτευση στην εθνική διάσωση θα είναι στα όρια της προδοσίας πλέον. Δεν είμαστε σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας. Σήμερα, η Herald Tribune, στο πρωτοσέλιδό της γράφει ότι καταρρέει στην Ελλάδα το σύστημα φύλαξης των Μουσείων η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η Ελλάδα των εκλογών του Ιουνίου δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα των εκλογών του Μαΐου. Κοινωνικός προϋπολογισμός, κοινωνικό σύστημα, μουσεία, τραπεζικό σύστημα, ενεργειακό σύστημα μέσα σ ένα μήνα έχουν μια βαθμιαία κατάρρευση. Εάν δεν έχουμε κυβέρνηση ισχυρή, που να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, γιατί ξέρετε η διαπραγμάτευση η αναθεώρηση του προγράμματος θα είναι ένα θέμα, το υπόλοιπο είναι οι άμεσες επιλογές, πως θα γίνουν, για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Δύσκολες επιλογές. Κι οι επιλογές αυτές θα πρέπει να ληφθούν από κυβέρνηση με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο λαό. Κι αυτό θα γίνει από τα δύο κόμματα, εκτός κι αν είναι τρία τα κόμματα που θα έχουν υψηλά ποσοστά κι έχουν ισχυρή αποδοχή. Δηλαδή ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο θα είναι ισχυρό την Κυριακή. Βεβαίως, θα πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν θα είναι ισχυρό, πάλι το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι «τη Δευτέρα, δεν θα είναι η αντιπολίτευση η οποία θα πετά πέτρες. Από τη Δευτέρα θα πρέπει να πάρει μέρος σε πάρα πολύ μεγάλες και σκληρές αποφάσεις. Ξέρετε όλη αυτή η στρατηγική του λέμε ότι θέλουμε – ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία, χθες, στη συζήτηση που έγινε με τον επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος Πιερλουίτζι Μπερζάνι έγινε αναφορά ότι και στην Ιταλία παρουσιάζεται κι ένα φαινόμενο πολιτικής αποσταθεροποίησης , υπάρχει αυτό το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλη άνθιση, έχει ξεπεράσει το 20%, που ουσιαστικά είναι ένα κίνημα το οποίο πετροβολάει προς κάθε κατεύθυνση, κάνει κριτική στο σύστημα, κάνει κριτική στους πολιτικούς , προτείνει από ακραία αριστερά μέχρι ακραία δεξιά πράγματα- στη λογική που  στην Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι θέλουμε, ότι θέλει ο λαός το τάζουμε την επόμενη μέρα αποκτά τεράστιο βαθμό επικινδυνότητας για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Αυτός ο λαός πιστεύει και ψηφίζει τώρα. Εκτός κι να δεχτούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει και ψηφίζει και δεν τον ενοχλεί τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Ένα από τα θέματα που συζήτησαν   στη Ρώμη ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Μόντι ήταν η ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων, γιατί έχουμε, εκτός από τη συνεχή διαρροή στην Ελλάδα, το ίδιο φαινόμενο  και στην Ιταλία και στην Ισπανία, πλέον. Είναι ζητήματα άμεσα κι αυτά καινε την Ευρώπη. Τώρα η άποψή μου είναι  ότι, βεβαίως, εμείς και μέσα στη προεκλογική περίοδο θεωρούμε ότι η Ευρώπη ασχολείται με το τι θα κάνει η Ελλάδα. Εγώ θεωρώ ότι τις εκλογές τις περιμένουν για να δουν τι θα κάνουν με την Ελλάδα. Γιατί το σημαντικό πρόβλημα  είναι το ευρωπαϊκό δια ταύτα. Είναι τι θα γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η μεγάλη ανησυχία που  κατανοώ και υπάρχει και διατυπώθηκε, χθες, κι από τον πρωθυπουργό τον κ. Μόντι είναι πόσο γρήγορα θα υπάρξει κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να συμμετέχει το επόμενο διάστημα σε διαδικασίες που είναι για την Ελλάδα. Στη  συνάντηση Κορυφής, που είναι τέλη Ιουνίου, θα είναι έγκλημα να μην υπάρχει πρωθυπουργός της Ελλάδας εκεί. Γίνεται η θερινή Σύνοδος Κορυφής,  στις 22 Ιουνίου, είναι πολύ αμφίβολο το εάν θα υπάρχει κυβέρνηση να εκφράσει τις απόψεις μας. Δηλαδή η πολιτική αποσταθεροποίηση με τις συνεχείς εκλογές έχει δημιουργήσει ένα τρομακτικό πρόβλημα για το πως παίρνονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη για την Ελλάδα».


σχετικα αρθρα