«Η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα, που ήθελαν να την βλάψουν» ανέφερε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος, στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τονίζοντας πως η άλλοτε ερωμένη και υφισταμένη του στο υπουργείο, Εύη Τσέκου χρησιμοποιήθηκε για να πλήξει την τότε κυβέρνηση. «Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια και, πέφτοντας, έκανα μια προσευχή, ζητώντας συγνώμη» είπε, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την πτώση του στο κενό.

Ο Χ. Ζαχόπουλος , με αποκατεστημένες, σε μεγάλο βαθμό, τις βλάβες που προκλήθηκαν από την απόπειρα αυτοκτονίας του, εξιστόρησε στη δίκη για την απόπειρα εκβίασής του από την κ. Τσέκου, την προσωπική σχέση του με την υφισταμένη του και όσα προηγήθηκαν της απόφασής του να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Όπως κατέθεσε, η Εύη Τσέκου, βασική κατηγορουμένη στην υπόθεση, τον απειλούσε με τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού για να της δώσει χρήματα, 200.000 ευρώ, αλλά και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά, καθώς ήταν συμβασιούχος υπάλληλος.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη στο δικαστήριο ότι «ουσιαστικά, μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Ε. Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον, με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα». Η εκτίμηση του Χρήστου Ζαχόπουλου γι΄ αυτήν τη μεθόδευση είναι ότι είχαν «σκοπό να είμαι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων, δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού, για να πλήξουν κάποιον». Τόνισε, επίσης, ότι θεωρεί πως

Για το επίμαχο βιντεοσκοπημένο ερωτικό υλικό και την πρόθεση της Τσέκου και άλλων να δημοσιοποιηθεί, ο Ζαχόπουλος κατέθεσε πως «σκέφτηκα την παραίτηση, για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση, αλλά επίσης είχα και την ιδέα της αυτοκτονίας. Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 του μήνα.