current views are: 3

13 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση05:30

Οι αποδόσεις των ελληνικών εκλογών στο στοίχημα «δείχνουν» Αντώνη Σαμαρά

Λίγες ώρες έμειναν για τις πιο αμφίρροπες εκλογές από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στοιχημάτων του κόσμου δεν θα μπορούσαν βέβαια να παραλείψουν την δυνατότητα στοιχηματισμού για τις ελληνικές εκλογές.

Δημοσίευση 05:30’
αρθρο-newpost

Λίγες ώρες έμειναν για τις πιο αμφίρροπες εκλογές από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στοιχημάτων του κόσμου δεν θα μπορούσαν βέβαια να παραλείψουν την δυνατότητα στοιχηματισμού για τις ελληνικές εκλογές.

Λίγες ώρες έμειναν για τις πιο αμφίρροπες εκλογές από τη μεταπολίτευση και μετά. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στοιχημάτων του κόσμου δεν θα μπορούσαν βέβαια να παραλείψουν την δυνατότητα στοιχηματισμού για τις ελληνικές εκλογές. Τι δείχνει το αποτέλεσμα; H διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία γίνεται σιγά – σιγά προφανής, με τη Νέα Δημοκρατία να… πέφτει σε αποδόσεις. Κάτι που σημαίνει ότι εξελικτικά, κερδίζει. 
Η αλήθεια είναι ότι εάν θέλει κάποιος να δει προς τα που πραγματικά γέρνει η ζυγαριά δεν έχει παρά να ψάξει τις ιστοσελίδες των εταιριών στοιχηματισμού. Εκεί όπου Έλληνες και ξένοι παίζουν πραγματικά λεφτά για τις εκλογές και σύντομα θα χρειαστεί να πάρουν θέσεις. Και όχι απλά να πουν ότι θα υποστηρίξουν κάποια παράταξη. 

Από τις γνωστές εταιρείες του χώρου, η Betoto και η Bwin, η William Hill, η Unibet, η Bet365, έχουν θέσει προς στοιχηματισμό πολλά ενδεχόμενα που αφορούν τις ελληνικές εκλογές με πάρα πολλά στοιχήματα για παίξιμο! Σε ότι αφορά τις αποδόσεις που δίνουν οι παραπάνω εταιρείες στους παίκτες που επιθυμούν να τζογάρουν στο ενδεχόμενο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, κρίνονται πολύ ελκυστικές.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες όπου τα προγνωστικά προέβλεπαν την είσοδο 6-9 κομμάτων στη Βουλή, σήμερα, το στοίχημα, δίνει πολύ λιγότερα κόμματα. Κοντά στα εξι. Η υψηλότερη συσπείρωση δείχνει ότι ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, πιθανότερο να κυμαίνονται μεταξύ 1-6 (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Χ.Α. ΑΝΕΞ), με το αμέσως επόμενο σενάριο να «βλέπει» το ενδεχόμενο να μπουν 7 κόμματα.

Εκτός από τους πολίτες, τους πολιτικούς και την Τρόικα, οι εκλογές ενδιαφέρουν και τους μπουκ- μέικερ, που ήδη έχουν βγάλει ειδικά στοιχήματα και… αποδόσεις για τους Έλληνες τζογαδόρους που θέλουν να ποντάρουν στα πιθανά και απίθανα αποτελέσματα των εκλογών.

Σε ότι αφορά τώρα την ουσία, από χθες τα τερματικά της William Hill και της B Win δηλαδή δύο από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Ελλάδας, διεθνώς, έδιναν πειραματικά σύντομα τον νικητή και μάλιστα σε μερικές ώρες, Το παιχνίδι για τον νικητή των εκλογών δείχνει στοίχημα 1:15 για τη ΝΔ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το παιχνίδι φτάνει το 1:2,3. Η διαφορά διψήφια, μιλά από μόνη της.

Ο Kenneth P., υπεύθυνος ειδικών στοιχημάτων της Unibet, αναφέρει χαρακτηριστικά «Από την ημέρα που βγάλαμε πρώτοι στην αγορά αποδόσεις, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και οι αποδόσεις μας έχουν αλλάξει αρκετές φορές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αμφίρροπου της εκλογικής αναμέτρησης, είναι το στοίχημα για τον νικητή των εκλογών όπου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου από την ίδια σχεδόν αφετηρία, στη συνέχεια το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά χρίστηκε φαβορί για την επικράτηση».

Μάλιστα, τα στοιχήματα για τα ποσοστά που θα λάβουν τα δύο αυτά κόμματα είναι πάρα πολύ κοντά, καθώς για την μεν
Νέα Δημοκρατία ο πήχης βρίσκεται στο 26,5% ενώ για το δε ΣΥΡΙΖΑ η αντίστοιχη γραμμή είναι στο 26,0%. Αλλά αυτό δεν είναι και το μόνο ζευγάρι κομμάτων που αναμένεται να λάβει παρόμοια ποσοστά καθώς Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ βρίσκονται εντός μίας ποσοστιαίας μονάδας σύμφωνα με τις αποδόσεις της σουηδικής εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι αν θα ξεπεράσει ή όχι το 6,75%, όταν για την Δημοκρατική Αριστερά το αντίστοιχο ποσοστό είναι 6,25% και για το ΚΚΕ 5,75%!

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως θα έχει η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος απέναντι σε δύο κόμματα που απασχόλησαν για διαφορετικούς λόγους το καθένα την κοινή γνώμη αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, οι άνθρωποι της εταιρίας δεν κρύβουν ότι πλέον προσφέρουν μειωμένα ποσοστά τόσο για το κόμμα του Θάνου Τζήμερου, που ταλανίστηκε αρκετά με τις αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών του, όσο και για την Χρυσή Αυγή μετά το επεισόδιο του εκπροσώπου τύπου της, Ηλία Κασιδιάρη, με την Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου.

Επιπλέον, οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν και το στοίχημα για τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, αφού τα 7 κόμματα από αουτσάιντερ με 2.30 πριν από 20 μέρες έχει πέσει στο 1.25, ενώ για τους τολμηρούς η απόδοση για τα 6 κόμματα διαμορφώνεται στο 8.00! Τέλος, η πόλωση που παρατηρείται από τις προηγούμενες εκλογές έχει ανεβάσει το όριο συμμετοχής στο 66,5%, παρόλο που πολλοί θα περίμεναν μικρότερη συμμετοχή λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Οριακή νίκη της ΝΔ δίνει το ανταλλακτήριο της Betfair! Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει όσο πλησιάζουμε στη μεγάλη εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου και οι φημολογίες οργιάζουν για το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που έχει απαγορευτεί η δημοσίευση των δημοσκοπήσεων. Η Νέα Δημοκρατία αποτελούσε το φαβορί για την πρωτιά στις εκλογές.

Η πρωτοκαθεδρία αυτή, ωστόσο, αμφισβητήθηκε έντονα καθώς η απόδοση στην παράταξη του Αντώνη Σαμαρά από το 1,40 σκαρφάλωσε στο 2,00 κάπου στα μισά του προεκλογικού αγώνα. Πλέον, η τάση των αγορών δίνει ένα σαφές προβάδισμα στη ΝΔ στο 1,63 για νίκη στις εκλογές, κάτι που μεταφράζεται σε πιθανότητα επαλήθευσης 61% να αναδειχθεί πρώτο κόμμα το βράδυ της 17ης Ιουνίου.

Αντιστοίχως, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α βρέθηκε στα μισά του δρόμου να διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο του φαβορί από τη ΝΔ. Η χαμηλότερη απόδοση που καταγράφηκε για την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα ήταν το 1,98, ωστόσο η εικόνα έχει διαφοροποιηθεί τις τελευταίες μέρες, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να ανταλλάσσεται στο 2,60 (πιθανότητες περίπου 38,5%) στην Betfair για να κερδίσει τις εκλογές.

Ως προς το ποσοστό των ψήφων, οι αγορές της Betfair θεωρούν ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα πιάσει το 30%. Το να έχει ΝΔ μικρότερο ποσοστό ψήφων από το 29%, παίζεται στο 1,69, που μεταφράζεται σε 59% πιθανότητα.

Παράλληλα, στο 1,70 βρίσκεται η απόδοση στο να έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μικρότερο ποσοστό από το 28% (πιθανότητα 58,8%). Εξάλλου, οι αγορές θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 11%, με την απόδοση να ταλαντεύεται στο 1,64 (61%).

Τέλος, φαίνεται πως ευνοείται η επτακομματική Βουλή, κάτι που ανταλλάσσεται μόλις στο 1,18 (πιθανότητα επαλήθευσης 84,75%) στην Betfair. Το να καταφέρει να μπει στη Βουλή κάποιο από τα κόμματα που έχασαν οριακά τη μάχη στις εκλογές της 6ης Μαΐου συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες στο 6,40 (πιθανότητα 15%), ενώ απίθανο φαντάζει το να είναι 9 τα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Οι αποδόσεις μεταβάλλονται συνεχώς, έχετε την ευκαιρία όμως να δείτε όλες τις αλλαγές και τα γραφήματα για το πιο αξιόπιστο γκάλοπ ακόμη και παραμονές ή ανήμερα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι αγορές θα παραμείνουν ανοιχτές για live betting και μετά το κλείσιμο της κάλπης, με το ενδιαφέρον να γιγαντώνεται όσο θα ανακοινώνονται τα επιμέρους αποτελέσματα!

Joffrey Postman


σχετικα αρθρα