Το ενδεχόμενο επιστροφής της δραχμής θα σημάνει την πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα το πρωί στο Σκάι. Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι αναγκαία προϋποθέση είναι να ασκηθεί μια πολιτική για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την σταδιακή αποδέσμευση όρων του Μνημονίου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε επίσης ότι η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει το άνοιγμα της πόρτας για την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 
«Το πελατειακό κράτος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η κεντρική κυβέρνηση δεν αξιοποιεί σωστά την διοίκηση με αποτέλεσμα ένας υπουργός να έχει συμβούλους και άλλους παρατρεχάμενους». 

«Τα μέτρα δεν είναι μόνο άδικα και σκληρά για την χώρα και τους πολίτες μας αλλά και αναποτελεσματικά», εξήγησε.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι οι κατώτατοι μισθοί είναι δυνατόν να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα και σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει θετική έκβαση στις κλαδικές συμβάσεις και να επανέλθει η μετενέργεια προσθέτοντας ότι το μισθολογικό κόστος είναι το μικρότερο στην παραγωγή ενός προϊόντος. 

Εκτίμησε δε ότι μέσα στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια είναι δυνατόν να γίνουν πράγματα στην Ελλάδα, όπως το κράτος, η κοινωνία και η οικονομία, ενώ είπε πως μια κυβέρνηση χωρίς ευρεία στήριξη δεν θα έχει σταθερότητα.