Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η επίθεση… κυβερνητικής φιλίας με επίκεντρο την ενότητα της Αριστεράς , που εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κ. Αλέξης Τσίπρας, καλώντας το να γίνει εταίρος σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.  Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο, το απόγευμα της Τρίτης, χαρακτήρισε αδιανόητο να απουσιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από «αυτή την ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του λαού μας» και από τέτοιες ιστορικές διεργασίες «που έχει να ξαναδεί ο τόπος μας από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης». 

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι είναι «εντελώς ανιστόρητος και προκλητικός» ο παραλληλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με το ΕΑΜ «που έκανε ο Αλ. Τσίπρας προκειμένου να διατυπώσει το συκοφαντικό εφεύρημα σε βάρος του ΚΚΕ ότι δεν συμβάλλει στη χειραφέτηση του λαού».

Για να καταλήξει: «Θέλει πολύ θράσος και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το έχει για να βάζει όπως η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Καλλιεργώντας ψέματα και αυταπάτες, μετεξελίσσεται ταχύτατα σε ΠΑΣΟΚ του 2009 και το σύστημα και ένα μέρος της πλουτοκρατίας τον αξιοποιούν για να εμποδίσουν τη λαϊκή χειραφέτηση». 

Ο κ. Τσίπρας είχε επισημάνει ότι ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει στις εκλογές τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, με αυτοδυναμία, θα επιμείνει στην ανάγκη ενότητας της Αριστεράς και θα ζητήσει από το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ να γίνουν κυβερνητικοί εταίροι, θεωρώντας αναγκαία την ενότητα της Αριστεράς στην προσπάθεια να αλλάξει ρότα η χώρα.

«Εμείς τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς τις θέλουμε ως κυβερνητικούς εταίρους, όχι μονάχα για να βρούμε ένα στήριγμα, να τσοντάρουν κι αυτοί ώστε να μας βοηθήσουν να έχουμε πλειοψηφία. Τις θέλουμε γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο στην προσπάθειά μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Και συνέχισε: «Στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος απευθυνθήκαμε πάρα πολλές φορές. Θα απευθυνθούμε και μία ακόμα. Θα το κάνουμε και μετά τις εκλογές. Τους θέλουμε κυβερνητικούς εταίρους, όχι μόνο γιατί τους χρειαζόμαστε αλλά γιατί πιστεύουμε ότι ένα ιστορικό κόμμα όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι αδιανόητο να λείπει παντελώς, να απουσιάζει από αυτές τις ιστορικής σημασίας διεργασίες για τον λαό μας, από αυτή την ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του λαού μας. Έχει να ξαναδεί ο τόπος μας τέτοιες διεργασίες από την εποχή της Εθνικής Αντίστασης, και ένα ιστορικό κόμμα απουσιάζει και δείχνει να αδιαφορεί ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, της Δεξιάς ή της Αριστεράς, λέγοντας ''το ίδιο είναι''. Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε αυτό. Θα επιμείνουμε και την επόμενη των εκλογών». Παράλληλα, σημείωσε ότι και απέναντι στη Δημοκρατική Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «καθαρές κουβέντες». 

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «απευθυνόμαστε στην ηγεσία της, διότι αν θέλετε ο κόσμος που ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ίσως και διαφορετική κουλτούρα. Μπορεί να μην εκπλαγεί σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Έχει ξανασυμβεί αυτό, αλλά ο κόσμος που ακολουθεί τη Δημοκρατική Αριστερά έχει άλλη πολιτική και οργανωτική κουλτούρα. Θέλει να ξέρει τι ρότα χαράσσει η ηγεσία. Δεν μπορεί να μας το πει την επόμενη των εκλογών. Από τώρα, από πριν τις εκλογές τους καλούμε να ξεκαθαρίσουν αν την επομένη των εκλογών θέλουν κυβέρνηση συνέχειας του μνημονίου ή κυβέρνηση Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος που τους ακολουθεί λαχταρά κυβέρνηση της Αριστεράς, και υπ' αυτή την έννοια σας λέω ότι θα επιμείνουμε. Περιμένουμε συγκεκριμένες τοποθετήσεις και απαντήσεις». 

Για να καταλήξει: «Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις δεν μπορεί κανείς να μιλά για κυβερνήσεις οικουμενικού αχταρμά. Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις ο λαός μας απαιτεί ξεκάθαρες κατευθύνσεις».

Πηγή: tovima.gr