Τις συντεταγμένες που ορίζουν τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής προσπαθεί να ορίσει εκ νέου η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα κάνει λόγο για έργο - βουνό των νικητών από την πρώτη κιόλας ημέρα ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει πλειοψηφία αλλά συνασπισμός κομμάτων ο οποίος να καταρρεύσει εντός μόλις μερικών μηνών.

Χαρακτηριστικά η Wall Street Journal εξηγεί ότι ήδη το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της χώρας είναι εκτός τροχιάς ως αποτέλεσμα της πολιτικής παράλυσης στην Ελλάδα. Αναλυτής της βρετανικής επενδυτικής εταιρείας Control Risks σε ερώτηση εάν οι νέες εκλογές θα δώσουν κυβέρνηση απαντά «σχεδόν σίγουρα όχι». Ο David Lea ο οποίος ειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνων προσθέτει μάλιστα ότι «εάν η επόμενη κυβέρνηση κρατήσει ένα χρόνο, θα τα έχει πάει πολύ καλά». 

Το άρθρο αναφέρει ότι οι εκλογές στις 17 Ιουνίου μοιάζουν με de facto δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας εντός ή εκτός ευρώ ενώ εστιάζει και στη μάχη μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς. Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι δίνεται αγώνας στήθος με στήθος με την Αριστερά να αντίτιθεται στους όρους διάσωσης και τη Νέα Δημοκρατία με τη σειρά της να αντιτίθεται στη στάση αυτή και να υποστηρίζει τους όρους. Όσον αφορά στα μετεκλογικά σενάρια η Wall Street Journal θεωρεί ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει και βγει πρώτο κόμμα είανι πιθανό   να σχηματίσει ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με το ΠΑΣΟΚ, εάν αυτό καταφέρει να καταταγεί τρίτο, ενώ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ  βγει πρώτος πιθανότατα θα σχηματίσει κυβέρνηση με τη Δημοκρατική αριστερά.