Επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στη διακαναλική του συνέντευξη ενόψει των εκλογών. «Αμετανόητος ο κ. Σαμαράς, στη διακαναλική συνέντευξη τύπου επανέλαβε προς στους πολίτες, μια ακόμη φορά, τους εκβιασμούς των δανειστών, αποσιωπώντας το γεγονός ότι αν κάτι οδηγεί στη δραχμή αυτό είναι το μνημόνιο. Έτσι, αποδεικνύεται ότι το μοναδικό πράγμα που ο κ. Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί είναι η συνέχιση του δεύτερου μνημονίου που ο ίδιος ψήφισε, δεσμεύτηκε προσωπικά προς την τρόικα να εφαρμόσει και αρνήθηκε να άρει τη δέσμευσή του όπως του ζήτησε να πράξει ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο κ. Σαμαράς δήλωσε σήμερα έτοιμος να ολοκληρώσει την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας, που επιφέρουν τα μνημόνια. Ο ίδιος και το κόμμα του επιχειρούν προεκλογικά να συγκαλύψουν το γεγονός αυτό επιδιδόμενοι σε μια άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση, διαστρέβλωση θέσεων και επίθεση λάσπης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα στελέχη του. Ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα είναι το ψέμα του κ. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει τον αφοπλισμό της αστυνομίας γενικά, ενώ ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για αφοπλισμό στις διαδηλώσεις των πολιτών» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λαός δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται από τον κ. Σαμαρά. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να εμπιστευτεί ένα κόμμα που ευθύνεται εξίσου με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου για το όργιο διαπλοκής και διαφθοράς, για τη λεηλασία των εισοδημάτων των πολιτών και για τη συρρίκνωση της λαϊκής κυριαρχίας. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κατανοήσει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.