Τα βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν μετά τις εκλογές όλα τα κόμματα παρουσίασε ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος, ο οποίος συμμετέχει σε ημερίδα που οργάνωσε το ΕΒΕΑ με θέμα «Ευρώ ή Δραχμή».
Ανάμεσα σε άλλα ζήτησε να δεσμευτούν τα πολιτικά κόμματα ότι «δεν θα ξαναφέρουν το λαό σε αυτή τη κατάντια· να δεσμευτούμε ότι θα προτείνουμε συνταγματική μεταρρύθμιση για πιστή τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».

Παράλληλα, τόνισε ότι τα κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν στην άμεση  μείωση του δημόσιου τομέα είτε με απολύσεις (για υπηρεσίες που πραγματικά δεν χρειάζονται και με ειδική τριετή πρόβλεψη διευκόλυνσης όσων χάσουν τη δουλειά τους), είτε με μεταφορά των υπαλλήλων και των υπηρεσιών σε νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις με σύμβαση παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο.

Στο πλαίσιο συμφωνίας, ο κ. Μάνος αναφέρεται και στην αναγκαιότητα να υπάρχει δραστική φορολογική μεταρρύθμιση, με απλούστερο πλαίσιο, ώστε να είναι κατανοητό για τον φορολογούμενο και εύκολα ελέγξιμο από το κράτος.

Πρότεινε επίσης την  κατάργηση φόρων κατοχής στην ακίνητη περιουσία (πρώτον διότι δεν συνδέονται με τη φοροδοτική ικανότητα και δεύτερον διότι καταστρέφουν την αξία της περιουσίας όλων μας-και της δημόσιας).
«Είμαι πεπεισμένος ότι η απλότητα από μόνη της θα μειώσει δραστικά τη φοροδιαφυγή» τόνισε.

Εξάλλου, ζήτηση  τη δέσμευση του κράτους ότι εάν χάσει πρωτοδίκως μια δίκη εναντίον πολίτη δεν θα εφεσιβάλλει την απόφαση εκτός πολύ εξαιρετικών περιπτώσεων.

 Τέλος, ζήτησε από τα κόμματα να δεσμευθούν σε ένα πρόγραμμα μετάβασης σε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διευκολύνει την ανάπτυξη και εγγυάται μια ελάχιστη σύνταξη 700 ευρώ για όλους τους πολίτες πάνω από ένα όριο ηλικίας χωρίς εισφορές.