Την ανάγκη να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης,  και προσκάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιουνίου συγκροτώντας έτσι εθνικό μέτωπο.
Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Θησείο, ο κ. Κουβέλης, παρουσίασε το Σχέδιο Άμεσης Διακυβέρνησης της ΔΗΜΑΡ.


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το σχέδιο που προτείνει είναι μία ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με στόχους, μέτρα, πολιτικές που ανταποκρίνονται από τη μια πλευρά στην κρισιμότητα της κατάστασης στην ελληνική οικονομία και από την άλλη παίρνουν υπόψη τους το σύνθετο πολιτικό σκηνικό.

Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ όπως τις περιέγραψε ο κ. Κουβέλης, είναι: Πρώτον, η απόρριψη μονομερούς ενέργειας καταγγελίας του Μνημονίου είτε αυτή προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό. Το ευρώ είναι αμετάκλητο κεκτημένο. Δεύτερον, η αποδέσμευση από το Μνημόνιο σταδιακά με διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, μίλησε για κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και των προνομίων, αλλαγή του εκλογικού νόμου με καθιέρωση απλής αναλογικής, αγροτική ανάπτυξη, προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση, ανασυγκρότηση των πόλεων και των υποβαθμισμένων γειτονιών, δίχτυ προστασία για φτωχούς και ανέργους.

Επανέλαβε εξάλλου ότι η ΔΗΜΑΡ δεν δίνει σε κανέναν λευκή επιταγή, και εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για έλλειψη σαφήνειας και υπευθυνότητας στο λόγο του.

«Η διγλωσσία θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν απαραβίαστο και αδιαπραγμάτευτο το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε άλμα στο κενό με τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, εμείς προβάλαμε το διπλό στόχο: παραμονή της χώρας στο ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από τις δυσμενείς ρυθμίσεις του μνημονίου», υπογράμμισε.

Επεσήμανε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ θα συμβάλλει σε λύση που δεν θα διακινδυνεύσει τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ.

Τόνισε την ανάγκη στις 18 Ιουνίου να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική και προσκάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιουνίου συγκροτώντας έτσι εθνικό μέτωπο.