current views are: 1

13 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση18:57

Αλέξης Τσίπρας: Δεν είναι φετίχ το νόμισμα!

«Όχι στο ευρώ με κάθε τίμημα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη ΝΕΤ, για να συμπληρώσει ότι για «εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα». Πρόσθεσε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη, αλλά με λελογισμένες θυσίες, γιατί τα μνημόνια μας πηγαίνουν προς την Αφρική.

Δημοσίευση 18:57’
αρθρο-newpost

«Όχι στο ευρώ με κάθε τίμημα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη ΝΕΤ, για να συμπληρώσει ότι για «εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα». Πρόσθεσε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη, αλλά με λελογισμένες θυσίες, γιατί τα μνημόνια μας πηγαίνουν προς την Αφρική.

«Όχι στο ευρώ με κάθε τίμημα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη ΝΕΤ, για να συμπληρώσει ότι για «εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα». Πρόσθεσε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη, αλλά με λελογισμένες θυσίες, γιατί τα μνημόνια μας πηγαίνουν προς την Αφρική. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα υποστήριξε ότι το συμφέρον του τόπου είναι να υπάρξει κυβέρνηση, και συμπλήρωσε ότι  οι δέκα ημέρες από την επομένη των εκλογών μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. είναι κρίσιμο διάστημα και πρέπει να το αξιοποιηθούν.

Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με την έκφραση «μονομερής καταγγελία», λέγοντας ότι το μνημόνιο είναι νόμος της Βουλής των ελλήνων, και έκανε λόγο για αντικατάσταση του μνημονίου από ένα εθνικό σχέδιο αποκατάστασης.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι οι ερχόμενες εκλογές έχουν δημοψηφιστικό χαρακτήρα, κατηγορώντας τον  κ. Βενιζέλο, με αφορμή την πρόταση του για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλει να καταργήσει την αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις κινήσεις Σαμαρά για διεύρυνση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η «ΝΔ του θυμίζει την ΕΡΕ της δεκαετίας του 50», ενώ χαρακτήρισε τον πρόεδρος της ΝΔ «αδύναμο ηγέτη».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το «δίλημμα μέσα ή έξω από το ευρώ δεν υπάρχει», και υπογράμμισεότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με αυτοδυναμία, θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με άλλα κόμματα της αριστεράς, ενώ υποστήριξε ότι θα απευθυνθεί και στο ΚΚΕ.

Κάλεσε εξάλλου τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, να αποσαφηνίσει τη θέση του αναφορικά με το ποιους θέλει να συνεργαστεί, λέγοντας ότι δεν «μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ευρύτερες δυνάμεις, εκτός από ψηφοφόρους του κόμματος, που ελπίζουν σε ένα μέλλον χωρίς μνημόνιο.

Στο μεταξύ, σε προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα, ο κ. Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  λέγοντας ότι «δεν θα περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα την Κυριακή με το κόλπο του ευρώ, για να συγκυβερνήσουν και να το εφαρμόσουν από τη Δευτέρα».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι λένε ψέματα προσθέτοντας: «Μας φοβίζουν με τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που τους έχουν πετσοκόψει δύο και τρεις φορές, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο».

 Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα τονίζοντας ότι στην Πάτρα συμπυκνώνεται το πρόβλημα και η λύση στη μετανάστευση. Αναφερόμενος σε λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες, ώστε να φύγουν.

 



σχετικα αρθρα