Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη περί Χρυσής Αυγής προκαλώντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ψωμιάδης είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε κάνει αναφορά περί «αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του  ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως "αδερφική κεντροδεξιά παράταξη" από το προβεβλημένο του στέλεχος και υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Μακεδονία, Π.Ψωμιάδη. Η ΝΔ έχει αποφασίσει να επενδύσει προεκλογικά στην καλλιέργεια αισθήματος φόβου στην κοινωνία, με μοναδικό της σκοπό να κρύψει τους στόχους και τον προσανατολισμό της μνημονιακής της πολιτικής και το διαπλεκόμενο πολιτικό της προσωπικό. Η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό της κόμμα πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φασιστικές επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν . Κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μπροστά στο άγχος τους για πόλωση και διχαστικά διλήμματα δε δίστασαν να αποκαλέσουν δημοσίως τη Χρυσή Αυγή «αδελφή παράταξη». Τα πλαστά διλήμματα και η ψηφοθηρική πόλωση από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε αντιδημοκρατικές λογικές και πληγώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές ας βάλουν στην άκρη τα άκρα από όπου και αν προέρχονται, ας διαφυλάξουν την Ευρωπαϊκή και δημοκρατική πορεία της χώρας. Το ενισχυμένο εκλογικά ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη δημοκρατική σταθερότητα, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών».