Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ προβάλλει σήμερα ως η πιο αξιόπιστη λύση, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι η συστράτευση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο ήταν μια αυτονόητη πραγματικότητα που έκανε και την ίδια να παραμερίσει προσωπικές αναστολές και να συνεργαστεί με τη ΝΔ.  Μιλώντας στο in.gr, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι η ευρωπαϊκή ομπρέλα είναι η μόνη που εγγυάται την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη διατήρηση των κεκτημένων ετών: «Ο άλλος δρόμος, εκείνος της μονομερούς καταγγελίας και της εξόδου από την Ευρώπη, είναι καταστροφικός»εξηγεί. Τέλος, σημειώνει ότι η χώρα πρέπει να υλοποιήσει μια πιο επιθετική εξωτερική πολιτική.

Αναφερόμενη στην απόφασή της να επιστρέψει στη ΝΔ, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως πολλοί αιφνιδιάστηκαν από αυτήν την απόφαση, ωστόσο αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να σωθεί η χώρα από την καταστροφήΚαι σε αυτό, συμφωνούμε όλοι. Και το ίδιο μου είπε και ο Κ. Μητσοτάκης: Να κάνεις το σωστό».

Σε ερώτηση για την αγωνία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, η κυρία Μπακογιάννη υποστήριξε πως «δε ζούμε στις εποχές των υποσχέσεων. Αυτές οι λαϊκιστικές και δημαγωγικές λογικές, ξέρετε πως δε με άγγιξαν ποτέ και δεν πρόκειται να αλλάξω σήμερα» και πρόσθεσε: «Αυτό που έχω να πω όμως, στους πολίτες που βιώνουν καθημερινά αυτό το φόβο, την αγανάκτηση, στους νοικοκυραίους που δε μπορούν να τα φέρουν βόλτα, είναι πως όσο δύσκολα κι αν είναι σήμερα τα πράγματα, ο άλλος δρόμος, εκείνος της μονομερούς καταγγελίας και της εξόδου από την Ευρώπη, είναι καταστροφικός».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως το πρόγραμμά του είναι «παλαβό» καθώς «ο κ. Τσίπρας είπε πως και θα διπλασιάσει το επίδομα ανεργίας αλλά θα δώσει κιόλας και επίδομα στους άνεργους μετανάστες».