«Δεν έχουμε κάποια αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα ακολουθήσουν αυτή την τακτική του εκβιασμού που έχει ακουστεί εδώ και κάποιο καιρό, και θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Bloomberg και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ευρωζώνη». «Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους υποσχόμενος ότι θα δώσει τέλος στη λιτότητα ενώ την ίδια στιγμή θα ρέει και η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολιάζει χαρακτηριστικά το Bloomberg και συμπληρώνει:

Η θέση του Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από το ευρώ, με βάση την ιδρυτική συνθήκη της ευρωζώνης, «βασίζεται σε αναλύσεις των πιο αξιόπιστων Ευρωπαίων και διεθνών οικονομολόγων, σε αναλύσεις κόστους και κερδών για κάθε ένα από τα δύο σενάρια», δήλωσε απαντώντας στο ερώτημα για το εάν έχει έλθει σε επαφή με οποιονδήποτε Ευρωπαίο αξιωματούχο.

«Η θέση μας δεν βασίζεται στις δημόσιες σχέσεις ή σε κάποιες επιβεβαιώσεις από πολιτικούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο Bloomberg ότι «έχουμε άδεια ταμεία, δημόσια ταμεία, χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία και ένα τραπεζικό σύστημα που κρεμιέται από μια κλωστή. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης».

Όπως τονίζει, εάν εκλεγεί, θα ζητήσει και θα υποστηρίξει μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων. «Για να σταματήσουν οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει στήριξη από όλες τις πολιτικές πλευρές ότι εργαζόμαστε να σταθεροποιήσουμε την ελληνική οικονομία. Η κινδυνολογία ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ πρέπει να σταματήσει».