current views are: 1

14 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση11:24

Πάνος Καμμένος: Εντός ή εκτός ευρώ το δίλημμα των εκλογών

«Το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωώρησε ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Δημοσίευση 11:24’
αρθρο-newpost

«Το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωώρησε ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

«Το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωώρησε ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «εκείνος που εκβιάστηκε, που άλλαξε θέση ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ που τώρα με τα ίδια μέσα απειλεί το λαό» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν απειλείται».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστρεψε τα βέλη του και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Τόλμησε ο κ. Βενιζέλος να ρωτήσει που βάλαμε την υπογραφή μας και την ίδια στιγμή ήταν εκείνος που στην εξεταστική υπέγραψε την αθώωση του κρατούμενου σήμερα Ακη Τσοχατζόπουλου», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις σκανδάλων και θα πάνε φυλακή όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Άσκησε δριμύτατη κριτική στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αρνείται να δώσει στα κόμματα την έκθεση της Black Rock.

Περιγράφοντας τις πρώτες κινήσεις μιας κυβέρνησης που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα στηρίξουν, ο κ. Καμμένος πρότεινε ως πρώτο πυλώνα τη συγκρότηση Επιτροπών με στόχο:

Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ
Λογιστικός έλεγχος για το δημόσιο χρέος με πόρισμα εντός 30 ημερών
Λογιστικός έλεγχος για τις γερμανικές αποζημιώσεις με πόρισμα εντός 30 ημερών
Λογιστικός έλεγχος των ασφαλιστικών ταμείων με πόρισμα εντός 6 μηνών
Λογιστικός έλεγχος για τα οικονομικά κομμάτων και ΜΜΕ με πόρισμα εντός 6 μηνών

Ο δεύτερος πυλώνας
αφορά την κρατικοποίηση του καταστατικού ελέγχου της ΤτΕ

Ο τρίτος πυλώνας
αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας του Δημοσίου με χρήση των ανενεργών τραπεζικών λογαριασμών, τα υπολογίζονται σε 10-15 δισ. ευρώ, επίσης επαναπατρισμό καταθέσεων, αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, είσπραξη ΦΠΑ από εταιρείες όπως η Hochtief, αποζημιώσεις από τη Siemens, τιτλοποίηση γερμανικών αποζημιώσεων, έμφαση στην εμπορική ναυτιλία, μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων. 

Ο τέταρτος πυλώνας αφορά στις δομικές μεταρρυθμίσεις του κράτους εντός του πρώτου έτους.

Ο πέμπτος πυλώνας είναι η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας με έμφαση στην ίδρυση της νέας Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία θα αξιολογείται με ΑΑΑ, λόγω του χαρακτήρα του. Πρότεινε ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών, της Atebank.

Ο έκτος πυλώνας αφορά στην ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών με αναστολή πλειστηριασμών, κούρεμα δανείων, κατάργηση εισπρακτικών εταιρειών  και «Τειρεσία», πέντε κλίμακες φορολογίας εισοδήματος από 5-25%, αύξηση του αφορολογήτου στο ευρωπαϊκό όριο φτώχειας, κατάργηση των χαρατσιών, «πάγωμα» αντικειμενικών αξιών, μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, μείωση ΦΠΑ με μειωμένο στο 5% για τρόφιμα, αλλά και στα νησιά, ελάχιστη σύνταξη στα 800 ευρώ μεικτά, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και επιδότηση της απασχόλησης, σταδιακή αποκατάσταση εισοδημάτων έως 20.000 στα επίπεδα του 2010. 

Ο έβδομος πυλώνας αφορά στα φορολογικά κίνητρα για τις επενδύσεις. Και όλα αυτά με ένα φορολογικό νομοσχέδιο 10 ετών με 180 ψήφους στη Βουλή, ώστε να μην μπορεί να αλλάξει.

Ο όγδοος πυλώνας αφορά στην οικοδομή και τα ακίνητα με κατάργηση της φορολογικής επιδρομής στα ακίνητα, κατάργηση εργοδοτικών εισφορών στην οικοδομή, «πάγωμα» αντικειμενικών αξιών, κίνητρα ώστε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο ένατος πυλώνας αφορά στα κίνητρα για ανάπτυξη. Μάλιστα ο κ. Καμμένος πρότεινε την κατάργηση του «Ήλιος», δίωξη του παραεμπορίου, προσέλκυση της ποντοπόρου ναυτιλίας, θέσπιση ηλεκτρονικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, ενίσχυση γεωργίας, βιοτεχνίας, αμυντικής βιομηχανίας.

Ο δέκατος πυλώνας είναι η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, του κορμού της Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο οικογένειας όσο και σε επίπεδο μικρομεσαίας επιχείρησης.

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική – Βήμα και in.gr


σχετικα αρθρα