Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τον ότι «έχει ήδη μολυνθεί από τον ιό της αλαζονείας».
Σε ομιλία της σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, η κυρία Παπαρήγα, απηύθυνε κάλεσμα σε εκείνους τους αριστερούς που εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι «έστω ας γίνει δοκιμή μιας χρήσης», να σκεφθούν πολύ σοβαρά.

«Ψηφίζεις σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και μετά σου βγαίνει ξανά ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα,  κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.

Σύμφωνα με την γγ του ΚΚΕ, το ίδιο ψέμα χρησιμοποιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ ως δύναμη μνημονιακή θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αντιμονοπωλιακό, αντιευρωενωσιακό αντικαπιταλιστικό μέτρο στα προγράμματά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ψίχουλα που η ΝΔ υπόσχεται στους πιο εξαθλιωμένους θα τα αντικαταστήσει με ισοδύναμα όπως λέει μέτρα, δηλαδή με μείωση του μέσου εργατικού και υπαλληλικού μισθού, που αποτελεί γενική κατεύθυνση της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και με το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα.

Μιλώντας για την ΕΕ, είπε ότι δεν έχει δώσει τίποτα καλό για το λαό ενώ πρόσθεσε ότι όσοι προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν και δεν θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, την πλήρη και σταθερή εργασία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-παιδεία-πρόνοια, αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση, φορολογία διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών με 45%, κατάργηση του αφορολόγητου στα αποθεματικά και του ειδικού καθεστώτος των εφοπλιστών, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.