Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους μιλώντας στη νεολαία της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Την Κυριακή θα κριθεί αν θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα άλμα προς τα μπρος, ή αν θα κάνουμε μια βουτιά προς τα πίσω. Εδώ από την Θεσσαλονίκη ξέρω πως απευθύνομαι στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνία και το πιο αδικημένο. Είναι η νέα γενιά γιατί στις πλάτες της έχει φορτωθεί χωρίς να φταίει το βάρος και τις συνέπειες του χρέους που σωρεύτηκε από όλους εμάς που έχουμε ζήσει πριν από εσάς» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στο Βελλίδειο, τονίζοντας ότι «οι εκλογές που έρχονται είναι για την πατρίδα,είναι για την Ελλάδα».

«Το πρώτο ζητούμενο είναι η οικονομία και το δεύτερο η ασφάλεια. Στα δύο αυτά υπάρχει μια αγκαλιά που λέγεται Ευρώπη» είπε ακόμα.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τόσο θέσεων εργασίας όσο και των κατάλληλων συνθηκών στα Πανεπιστήμια αλλά και στην Ελλάδα, ώστε να αποτραπεί η φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό. «Για ένα πράγμα δεσμεύομαι απέναντι στους νέους. Θέσεις εργασίας. Δουλειές που έχουν μεγάλη ανάγκη. Γιατί η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι πράγματι να σηκωθούν οι νέοι και να φύγουν, να πάνε στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Από τα πυρά του προέδρου της ΝΔ δεν γλίτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιοι και γιατί εμποδίζουν αυτήν την ανάπτυξη. Αν θέλετε να δείτε κατάματα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διώχνουν τις επενδύσεις στον τουρισμό, διώχνουν τις επενδύσεις στην ναυτιλία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο περίφημο «Ολανδρέου»: «Κάποιος άλλος αρχηγός είδε τον Ολάντ και του είπε πρόσεχε μην γίνεις "Ολανδρέου". Δηλαδή εκεί που πάμε να φτιάξουμε συμμαχίες έρχεται κάποιος και τις κατεδαφίζει. Και τον προσβάλλει μέσα στην ίδια του την πόλη, την ίδια του την πρωτεύουσα» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Το βαθύ ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ακόμα.