Το ΚΚΕ δεν προτείνει επιστροφή στη δραχμή όπως υποστηρίζουν ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι, ξεκαθάρισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ. Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι προτείνει το ΚΚΕ είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
«Ή αποδέσμευση και χαράζεις τον δικό σου δρόμο ή διαφορετικά αυτό που ζούμε θα είναι η κατάσταση», υποστήριξε και εξήγησε ότι «το ΚΚΕ όταν μιλά για τα όσα περνά η χώρα «δεν σημαίνει ότι καταστροφολογεί αλλά επισημαίνει τις καταστάσεις ώστε ο λαός να είναι προετοιμασμένος γι΄ αυτά που θα έρθουν». 

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν είναι ίδιο με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι η καπιταλιστική κρίση και όχι το μνημόνιο, και πως αυτό σημαίνει υποτίμηση της αξίας της ανθρώπινης εργατικής δύναμης. Πρόεβλεψε δε ότι θα υπάρξει και νέα υποτίμηση και νέο μνημόνιο, υποστηρίζοντας ότι τα προγράμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν νέα κρίση.

Ερωτηθείσα σχετικά με το διαχωρισμό της θέσης του ΚΚΕ από την Αριστερά, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «απαντάμε στη "θεωρία" της "αριστερής πολυκατοικίας" και της ενιαίας αριστεράς, συνιστώσα της οποίας είναι (και) το ΚΚΕ, ότι δεν είναι όλοι οι αριστεροί κομμουνιστές, υπάρχουν αριστεροί άνθρωποι που δεν θέλουν το ΚΚΕ καθοδηγητή τους».

Για την επίθεση, τέλος, εναντίον του εκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή, δήλωσε πως δεν μπορεί να πει ότι ήταν χρυσαυγίτες, αν δεν έχει στοιχεία», ενώ χαρακτήρισε τους επιτιθέμενους «δολοφόνους».