Μήνυμα στους πολίτες της Δημοκρατικής Παράταξης στέλνει, με επιστολή της στα «Νέα» η πρώην υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, καλώντας τους να ακούσουν τη φωνή της ευθύνης. 
Κάνοντας ιστορική αναδρομή στο ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι το 2009, η κ. Διαμαντοπούλου σημειώνει ότι η δημοκρατική παράταξη ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη δύναμη στην ελληνική κοινωνία. 

«Έχουμε ευθύνη να υπογραμμίσουμε τη θετική συνεισφορά στον τόπο, ταυτόχρονα με την αντικειμενική και δίκαιη κριτική των λαθών. Ο σαρωτικός μηδενισμός δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν».

Και συνεχίζει η κυρία Διαμαντοπούλου:

«Πολλά πράγματα έχουμε να καταλογίσουμε στο ΠΑΣΟΚ: ξεστράτισε, λιποψύχισε, άφησε τις αξίες του να ξεθωριάσουν, αλλοτριώθηκε, δεν τόλμησε συγκρούσεις και μεταρρυθμίσεις.

Απομακρύνθηκε από εσένα που ένωσες τη φωνή σου μαζί με χιλιάδες άλλους, διέθεσες χρόνο από τη ζωή σου, έδωσες τη μάχη ζωής στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο...Πιστεύω όμως ότι είναι ανιστόρητο να σταματάμε στη σκληρή και αναγκαία κριτική και να ξεχνάμε πολιτικές επιλογές και έργα που άλλαξαν τη ζωή μας.

Τρεις πρωθυπουργοί της δημοκρατικής παράταξης, ο καθένας στην εποχή του, έδωσαν στην εμπροστοφυλακή τη μάχη για την ανάπτυξη και τη σωτηρία της Ελλάδας όταν σήμερα οι κκ. Σαμαράς, Τσίπρας και Καμμένος κήρυξαν και κηρύττουν τον διχασμό σε «μνημονιακούς-δωσίλογους» και «αντιμνημονιακούς-πατριώτες.

Για να υπάρξει οικοδόμημα πρέπει να υπάρξει θεμέλιο. Η επιπόλαιη και συστηματική καταστροφή των θεμελίων της παράταξης κάνει δύσκολη την οικοδόμηση του αύριο. Εχουμε ευθύνη να υπογραμμίσουμε τη θετική συνεισφορά στον τόπο, ταυτόχρονα με την αντικειμενική και δίκαιη κριτική των λαθών. Ο σαρωτικός μηδενισμός δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν. Οφείλουμε όλοι να εξηγήσουμε, να κάνουμε ουσιαστική και ψύχραιμη προσπάθεια ώστε να υπάρξει στο Κοινοβούλιο ισχυρή φωνή της ευθύνης, της ψυχραιμίας, της προσφοράς, όπως έγινε σαφής η εντολή για αλλαγή».