Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ήταν η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το προκλητικό άρθρο των γερμανικών Financial Times, που απευθύνει «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» εν όψει της Κυριακής να μην ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά. «Πρόκειται για μια προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και το μόνο που μένει είναι να έρθει η ίδια η κ. Μέρκελ να μοιράζει εκλογικό υλικό της ΝΔ. Θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο. Περιμένω αντίδραση του κ. Σαμαρά» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο Βήμα 99,5 ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Όπως ομολογεί το ανυπόγραφο άρθρο, σπάει μια παράδοση δεκαετιών, που οι συστάσεις αφορούσαν μόνο τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Είναι μια πρόκληση προς όλους τους ευαίσθητους πολίτες. Κάνουν μια εξαίρεση για την  Ελλάδα, γιατί θεωρούν τη χώρα προτεκτορτάτο τους και δίνουν γραμμή».


Ερωτηθείς που αποδίδει το άρθρο των γερμανικών FT, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Το κατεστημένο της Γερμανίας, της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θέλει μια βολική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση του χεριού τους. Εμείς χρειαζόμαστσε μια κυβέρνηση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».