Έκκληση στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ «να επιστρέψουν σπίτι τους» και να μην πάει χαμένη ούτε μία ψήφος από το Κίνημα, απευθύνει η Φώφη Γεννηματά ενόψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.
«Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας και οι ψηφοφόροι καλούνται να υπερβούν το φόβο, την τεχνητή πόλωση και το διχασμό», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και εξηγεί ότι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ναι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ναι στην αλλαγή των αρνητικών όρων της σύμβασης, στην παράταση του χρόνου προσαρμογής, στις αλλαγές στο κράτος και στο παραγωγικό μοντέλο.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά «Το ΠΑΣΟΚ φορτώθηκε στις πλάτες του όλες τις «αμαρτίες» του πολιτικού συστήματος, αλλά ανέλαβε και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, διδάχθηκε και διδάσκεται από τα λάθη του, ενώ στις πιο δύσκολες στιγμές, ανέλαβε την ευθύνη και το κόστος να κρατήσει την Ελλάδα όρθια.

Υπογράμμισε δε ότι πλέον η χώρα χρειάζεται σταθερή πορεία εντός του ευρώ, πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ενότητα, προκειμένου «να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει».

Στις 18 Ιουνίου η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ευθύνης, διαμηνύει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και, όπως υποστηρίζει, την κυβέρνηση αυτή την εγγυάται ένα ισχυρό εκλογικά ΠΑΣΟΚ.