«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, τολμά οποιαδήποτε ξένη εφημερίδα να γράφει στην ελληνική γλώσσα ένα τέτοιο άρθρο. Πρόκειται για τρομακτική πολιτική απρέπεια, για γεγονός απολύτως απαράδεκτο και καταγγελτέο. Οι Financial Times Deutschland λειτουργούν σαν παράρτημα της εφημερίδας Αυγή», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ η Άννα Διαμαντοπούλου.
Υπενθύμισε πως πριν από τις εκλογές είχε δηλώσει πως «οι παρεμβάσεις του κ. Σόιμπλε γίνονται με προβοκατόρικο τρόπο και επειδή είναι έμπειρος πολιτικός, ξέρει πολύ καλά ότι η παρέμβαση ενός ξένου ηγέτη σε μία χώρα, έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και ωθεί τα πράγματα σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε να προσπαθεί η Γερμανία.

Επιχειρείται να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο της ευρωζώνης. Δεν αποδέχομαι ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις γίνονται καλοπροαίρετα προκειμένου να βοηθήσουν. Εδώ και μήνες γίνονται συστηματικά παρεμβάσεις κι από άλλους ηγέτες, που, με άκομψη διπλωματική γλώσσα, εμπλέκονται στα εσωτερικά της χώρας, δίνουν κατευθύνσεις στους πολίτες, παρεμβαίνουν στους πολιτικούς αρχηγούς, κάνουν παρατηρήσεις στα κόμματα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα στις δημοκρατίες», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου.