current views are: 1

15 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση13:34

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Η ΝΔ θα κάνει το παν για να σχηματιστεί κυβέρνηση»

Για κίνδυνο να μην σχηματιστεί κυβέρνηση εάν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο Βήμα FM.

Δημοσίευση 13:34’
αρθρο-newpost

Για κίνδυνο να μην σχηματιστεί κυβέρνηση εάν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο Βήμα FM.

Για κίνδυνο να μην σχηματιστεί κυβέρνηση εάν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο Βήμα FM. «Εάν η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει, έστω και με μια ψήφο, θα κάνει τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Εάν o ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει, σ αυτή την περίπτωση, έχουμε κινδύνους μπροστά μας. Ο πρώτος είναι να μπούμε στην περιπέτεια εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Και ο δεύτερος είναι να παραμείνει η χώρα ακυβέρνητη, για τον απλούστατο λόγο ότι και ο  ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι δεν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

«Η ΔΗΜΑΡ έχει πει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μ ένα κόμμα το οποίο επιμένει στη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, άρα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι τα περιθώρια στενεύουν και ενδεχομένως, μαζί με τη λογική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει, διαρκώς, εκλογές για να ανεβάζει την εκλογική του  επιρροή, πιθανόν, να μας οδηγήσει σε μια επιπρόσθετη εκλογική αναμέτρηση» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρόσθεσε ότι «αυτές οι εκλογές έχουν μια τεράστια διαφορά με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Δεν είναι συνέχεια της. Την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες έστειλαν μηνύματα προς όλα τα κόμματα και κυρίως, έστειλαν μηνύματα και στα δύο μεγάλα κόμματα».

«Σ’ αυτή εδώ την αναμέτρηση, ο καθένας απαλλαγμένος από το μήνυμα που έστειλε, θα τιμωρήσει αυτούς που δεν το πήραν. Γιατί ένα από τα μηνύματα των προηγούμενων εκλογών ήταν: Καθίστε κάτω  και κυβερνείστε. Όσοι, λοιπόν, προσπαθήσαμε να δώσουμε κυβέρνηση, πιστεύω ότι, μπορούμε με το κεφάλι ψηλά να ξαναδούμε τους συμπολίτες μας.  Όσοι γράψανε στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αυτή την εντολή  έχουν κάποιο πρόβλημα. Το δεύτερο είναι ότι οι πολίτες, σήμερα, ψηφίζουν τι Ελλάδα θέλουν την επόμενη μέρα Εάν θέλουν τη χώρα μας να παραμείνει όρθια μέσα στην ενωμένη Ευρώπη και, μάλιστα, σε μια Ευρώπη που αλλάζει η να πισωγυρίσουμε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, στον έντονο κρατισμό, σε μια χώρα Βαλκανική, σε μια χώρα όπου θα έχει τη δραχμή με το 50% της αξίας που είχε πριν μπούμε στην ΟΝΕ. Υπό αυτή, λοιπόν, την έννοια, έχοντας απόλυτη επίγνωση των κινδύνων όποια κυβέρνηση σχηματιστεί, αν είναι μια κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την προοπτική της χώρας, τότε, πράγματι όσοι επιχειρήσουν να ανακόψουν αυτή την πορεία θα έχουν πρόβλημα με την κοινωνία η οποία κατάλαβε ότι το ρίσκο είναι πάρα πολύ μεγάλο» σημείωσε.

Για το αν θα δεχόταν άλλο πρόσωπο για πρωθυπουργό ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: «Έχει διευκρινίσει ο κ. Σαμαράς ότι, αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα, είναι λογικό να θέσει ένα κεκτημένο δικαίωμα, προ των πυλών, της δοκιμασίας των λοιπών κομμάτων, ότι δηλαδή, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος λογικό είναι να διεκδικεί την πρωθυπουργία. Είμαι βέβαιος, ότι αν σε αυτό υπάρχουν ενστάσεις, προφανώς μπροστά στο ενδεχόμενο να μη σχηματιστεί κυβέρνηση, θα γίνουν τα πάντα. Ο κ. Σαμαράς είναι τόσο λογικός, και το απέδειξε στη διαχείριση της κρίσης, θα κάνει τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί αυτό είναι αυτό που προέχει, να μη μείνει ο τόπος ακυβέρνητος και να μη μπούμε σε μία ελεύθερη πτώση με ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατάρρευσης».


σχετικα αρθρα