Γέφυρα διαλόγου για ευρύτερες συναινέσεις, όπου αυτές είναι εφικτές, επιθυμούν να αποτελέσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την επομένη των εκλογών, όπως δήλωσε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Ιωάννα Κοντούλη σε συνέντευξη Τύπου στο Πέραμα.
Όπως είπε, «δεν υπάρχει χρήσιμη, μη χρήσιμη ψήφος» και διαβεβαίωσε ότι με την ψήφο τους στους ΟΠ οι πολίτες «δεν θα θέλουν να ...κόψουν το χέρι τους την επόμενη μέρα».

Σχετικά με την επιλογή των Οικολόγων Πράσινων να κλείσουν την προεκλογική τους εκστρατεία στο Πέραμα, η κ. Κοντούλη σημείωσε: «Εμείς είμαστε και θα είμαστε παρόντες όπου άνθρωποι και περιβάλλον πληγώνονται».

«Θέλουμε να είμαστε η θετική έκπληξη σε αυτές τις εκλογές» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι ΟΠ διεκδικούν ρόλο καταλύτη για την επόμενη μέρα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα γκρίζα διλήμματα που έχουν τεθεί σε αυτές τις εκλογές, δηλαδή «το ευρώ ή δραχμή» και «το μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Για το πρώτο υποστήριξε ότι το ευρώ του κ. Σαμαρά είναι υποτιμημένο κατά 50%, καθώς στην πίσω όψη του έχει την Ελλάδα της δεκαετίας του '50 και τόνισε ότι πρέπει να μπουν φραγμοί στον οδικό χάρτη εξόδου από το ευρώ που μας οδηγεί η δανειακή σύμβαση.

Σχετικά με το δεύτερο δίλημμα είπε ότι αυτό είναι φλερτ με την αλαζονεία και την αυτοκαταστροφή, αναφέροντας το παράδειγμα της Κύπρου, το οποίο, όπως είπε, έπρεπε να μας κάνει πιο προσεκτικούς. Εγγυήσεις, κατέληξε, δίνει το πρόγραμμα μιας κυβέρνησης και όχι η σύνθεσή της. Γι' αυτό και πρέπει να αναζητούν ευρύτερες συγκλίσεις, συναινέσεις και ανοχές.

Πηγή: Ναυτεμπορική