Με την Άνγκελα Μέρκελ σε ρόλο τερματοφύλακα με την εθνική Γερμανίας κυκλοφορεί το νέο φύλλο του περιοδικού L'Espresso μιλώντας για το μεγάλο παιχνίδι της Ευρώπης που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Δεύτερο μεγάλο θέμα του ιταλικού περιοδικού, οι εκλογές της Ελλάδας και ο Αλέξης Τσίπρας. «Έχουν κάνει τις μεταρρυθμίσεις, εμείς όχι. Είναι πιο πλούσιοι. Και έχουν επωφεληθεί περισσότερο από εμάς από το ευρώ. Όμως τώρα και οι Γερμανοί φοβούνται. Γιατί το μεγάλο παιχνίδι της Ευρώπης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Κυρίως εξαιτίας του δογματισμού της Άνγκελα Μέρκελ» γράφει στο εξώφυλλό του το περιοδικό της Ιταλίας.

Με φόντο τη διεξαγωγή του Euro 2012, το L' Espresso θυμάται το μυθικό για τους Ιταλούς αποτέλεσμα του «αγώνα του αιώνα», το διάσημο Ιταλία-Γερμανία 4-3 στους ημιτελικούς του Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό, και υπό το φως της σημερινής κρίσης αναστρέφει το σκορ.

«Γερμανία Ιταλία 4-3» είναι ο τίτλος του L'Espresso, καθώς όπως εξηγεί ο διευθυντής του Μπρούνο Μονφελότο κατά την παρουσίαση του εξωφύλλου της 15ης Ιουνίου «σήμερα είμαστε εμείς που υφιστάμεθα την επίθεση ή την άμυνα της Γερμανίας».

Και αυτό αναλόγως της οπτικής γωνίας, όπως λέει ο Μανφελότο, επισημαίνοντας πως για κάποιους οι Γερμανοί αμύνονται έναντι των πιεστικών αιτημάτων βοήθειας εκ μέρους άλλων χωρών, ενώ κατ' άλλους παίζουν στην επίθεση για να κόψουν ένα κομμάτι κυριαρχίας στις αποφάσεις που πρέπει να λάβει η Ευρώπη.

Ο ίδιος σημειώνει πως η Γερμανία και η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και η οικονομική «καταιγίδα» επηρεάζεται από τη στάση που έχει τηρήσει και τη στάση που θα τηρήσει η καγκελάριος τις επόμενες ημέρες.

Δεύτερο μεγάλο θέμα στην τελευταία έκδοση του L' Espresso είναι οι εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα και υπό αυτό το πρίσμα το περιοδικό φιλοξενεί ρεπορτάζ για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Είναι το πρόσωπο στον οποίο είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα με ερωτήματα για το τι θα γίνει εάν νικήσει και ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών, λέει ο Μπρούνο Μανφελότο.

«Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα» είναι ο τίτλος του άρθρου -«νεαρός, ιδεαλιστής, χαρισματικός, ο αρχηγός της ριζοσπαστικής αριστεράς που έσπασε το διπολισμό μεταξύ σοσιαλιστών και συντηρητικών. Και εν όψει των εκλογών έχει επιδείξει μία απροσδόκητη δόση ρεαλισμού» λέει το περιοδικό.


Πηγή: in.gr