current views are: 1

15 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση18:01

Αντώνης Σαμαράς: Δε θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Δεν θα βγούμε από την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

Δημοσίευση 18:01’
αρθρο-newpost

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Δεν θα βγούμε από την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Δεν θα βγούμε από την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος. «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο και για κάθε λαθρομετανάστη» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η τύχη της χώρας θα κριθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει ο λαός μας σε επτά κρίσιμα διλήμματα».

«Το πρώτο για το οποίο θα αποφασίσουμε μεθαύριο, είναι το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει η Ελλάδα έξω από το ευρώ. Το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών είναι το δίλημμα: Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με ανάπτυξη ή καταστροφή και χειρότερο Μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας θέλει να καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, για να υπογράψει λίγο αργότερα πολύ χειρότερο Μνημόνιο, εκτός ευρώ» είπε.

Το τρίτο δίλημμα των εκλογών της Κυριακής κατά τον κ. Σαμαρά είναι: «δουλειές ή μαζική ανεργία. Αν οδηγηθούμε σε έξοδο από το ευρώ, η οικονομία θα μείνει χωρίς καύσιμα,οι επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα. Το τέταρτο δίλημμα είναι ανάμεσα στο χθες και το αύριο. Ποιο είναι αυτό που χρεοκόπησε; Μπορείτε να το βρείτε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (κρατισμός, λαϊκισμός, ασύδοτες συντεχνίες). Όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ, εκφράζονται ήδη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε εκεί έχει μετακομίσει πλέον το βαθύ ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

«Εμείς αντίθετα εκπροσωπούμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν,για να γίνουμε μια σύγχρονη δυναμική ευρωπαϊκή χώρα. Ανάπτυξη, επενδύσεις, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια. Να σπάσει η γραφειοκρατία. Να μειωθούν οι φόροι» πρόσθεσε.

«Το πέμπτο δίλημμα που αντιμετωπίζουμε την Κυριακή είναι ανάμεσα στην ασφάλεια και το φόβο. Σήμερα, που οργιάζει η εγκληματικότητα, θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία. Σήμερα, που ξεχειλίζει η Ελλάδα από παράνομους λαθρομετανάστες,τους καλούν να φέρουν και τις οικογένειές τους. Τάζουν και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους παράνομους βρίσκονται εδώ,για να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εμείς αντίθετα δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την αστυνομία. Να αλλάξουμε τους νόμους, ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία. Να βγάλουμε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να απομακρύνουμε τους λαθρομετανάστες» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι «το έκτο δίλημμα που αντιμετωπίζουμε την Κυριακή είναι, τι Ελλάδα θέλουμε: με ισχυρές συμμαχίες ή απομονωμένη από παντού; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από το ευρώ. Θέλει, όμως, να βγούμε κι από το ΝΑΤΟ. Και ερωτώ: Εκτός Ευρώπης και εκτός ΝΑΤΟ, δεν θα είμαστε μια χώρα ανίσχυρη και ευάλωτη; Ελλάδα με συμμαχίες είναι μια ισχυρή Ελλάδα. Ελλάδα απομονωμένη είναι μια αδύναμη Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως τελευταίο δίλημμα το ερώτημα «κυβέρνηση ή ακυβερνησία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο κυβέρνηση της Αριστεράς. Όμως τα άλλα αριστερά κόμματα απορρίπτουν την πρότασή του. Άρα, πώς θα κάνει κυβέρνηση; Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τις επόμενες μέρες,το πιθανότερο είναι να μην προλάβουμε να φτάσουμε σε επόμενες εκλογές. Ζητάμε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας για το καλό του τόπου. Θέτουμε δύο όρους: Επαναδιαπραγμάτευση και παραμονή στο ευρώ».

«Κάποιοι μας λένε αυτά είναι τάχα ψεύτικα διλήμματα. Αλλά ήλθε αποστομωτική απάντηση από παντού» τόνισε, αναφέροντας τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Ακόμα και ο Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε ανοησίες την πρόταση για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Όταν ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι “το ευρώ δεν είναι φετιχ” μόνος του τρομοκρατεί τον κόσμο» είπε ακόμα.

«Ανάπτυξη, θέσεις απασχόλησης, όχι μισθοί Βουλγαρίας, όχι άλλη ανοχή στην λαθρομετανάστευση και στο έγκλημα. Όχι άλλες αδικίες. Τρεις υποσχέσεις σας δίνω μόνο: Ανάπτυξη – Κοινωνική Δικαιοσύνη – Ασφάλεια» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


σχετικα αρθρα