current views are: 1

15 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση18:30

Αλέξης Τσίπρας: Βούλιαξαν το σκάφος και θέλουν να ξανακυβερνήσουν

Σε ψήφο για τη δημιουργία αντιμνημονιακής, προοδευτικής κυβέρνησης κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 18:30’
αρθρο-newpost

Σε ψήφο για τη δημιουργία αντιμνημονιακής, προοδευτικής κυβέρνησης κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σε ψήφο για τη δημιουργία αντιμνημονιακής, προοδευτικής κυβέρνησης κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βούλιαξαν το σκάφος και θέλουν να ξανακυβερνήσουν», ενώ κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι προσπαθούν να εκβιάσουν το λαό με τρομοκρατικά διλήμματα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «πλασιέ των δανειστών».

«Μεγαλύτερη απειλή είναι η συνέχιση του Μνημονίου» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος επίσης στο «λίβελο», όπως τον χαρακτήρισε, των γερμανικών Financial Times.

«Παρενέβησαν ξεκάθαρα τ’ αφεντικά τους στην εκλογική διαδικασία … Φοβήθηκε η κυρία Μέρκελ την απόφαση του ελληνικού λαού … Έλεος πια, κυρία Μέρκελ, αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι, αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα,  «το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, δεν υφίσταται  αφού όπως τόνισε, αποτελεί το τελευταίο απεγνωσμένο κόλπο του Αντώνη Σαμαρά».

Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ και επανέλαβε ότι τη «Δευτέρα κανένας να μην ποντάρει τα λεφτά του στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».

Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μία φορά την πρόθεση του για συνεργασία με άλλα κόμματα της αριστεράς, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αυτοδυναμία, ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε «καμία κυβέρνηση που θα μεταλλάξει την αντιμνημονιακή ψήφο του λαού σε μνημονιακή πολιτική».

Ζήτησε εξάλλου ισχυρή εντολή εξουσίας , ενώ υπογράμμισε ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε με το βλέμμα στην Ισπανία, η οποία διαπραγματεύτηκε και πέτυχε ευρωπαϊκή στήριξη δίχως μνημόνιο».


σχετικα αρθρα