current views are: 1

17 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση05:08

Ιστορικό ραντεβού των Ελλήνων στις κάλπες – Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Δημοσίευση 05:08’
αρθρο-newpost

Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Ανοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε ομαλά.

 

Σύμφωνα με τη Singular Logic, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα της κάλπης.

Το newpost.gr καλύπτει τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, ενώ στις 19:00 θα μεταδώσει τα πρώτα exit polls, ενώ θα μεταδίδει όλο το πολιτικό παρασκήνιο, με παράλληλη συνεχή ενημέρωση για τα αποτελέσματα της κάλπης.

 

Πώς ψηφίζουμε

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος χρειάζεται Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Αδεια Οδήγησης ή το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας. Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, αλλά και τα Γραφεία Διαβατηρίων θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, από τις 07.00 το πρωί έως 19.00.

 

Σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδονται άμεσα, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

 

Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης για τους υποψηφίους βουλευτές, καθώς εκλέγονται με λίστα.

 

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά.

 

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στις 11 το πρωί στο 633ο τμήμα Αθήνας (27ο & 30ο Δημοτικά Σχολεία).

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.

 Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, ψήφισε στις 08:30 το πρωί στη Ζαρίφειο παιδαγωγική ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Καμμένου.

 

Στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου (Χαλκίδος και Οδυσσέως) ψήφισε στις 10.30 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Αναλυτικά η δήλωση του Φώτη Κουβέλη.


Στου Ζωγράφου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη.

Αναλυτικά η δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου (Ναϊάδων και Αιόλου).

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς (Λεβίδου 42 – 318ο εκλογικό τμήμα) ψήφισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος (11.30 π.μ.).

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού.


σχετικα αρθρα