Χαμένα στην κυριολεξία φαίνεται να τα έχουν οι δημοσκόποι τις τελευταίες δυο ώρες. Παρά το γεγονός οτι έχουν ήδη στην διάθεση τους ένα μεγάλο μέρος (αν όχι όλο) των ερωτηματολογίων του exit poll δεν είναι σε θέση να δώσουν ασφαλή συμπεράσματα.  Μάλιστα ένας εξ’ αυτών μιλώντας στο newpost.gr εξήγησε ότι «επειδή υπάρχει διαφορετική ροή ψηφοφόρων ανάλογα με την ώρα που ψηφίζουν δεν είναι σε θέση να δώσουν με ασφάλεια κάποια πρόβλεψη. Αυτό που διαπιστώνουν είναι ότι το πρωί η Νέα Δημοκρατία κρατούσε μια καλή διαφορά με δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ (ψηφίζουν κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες) το απόγευμα το εκλογικό σώμα έχει άλλα χαρακτηριστικά (ψηφίζουν οι νεώτεροι) και εκτιμάται ότι έχει αλλάξει την αρχική εικόνα. Έτσι- όπως η ίδια πηγή επεσήμανε- αυτή την ώρα το μόνο προγνωστικό είναι ένα: Ισορροπία του τρόμου!

Πάντως οι μέχρι τώρα προβλέψεις εμπεριέχουν και κάποιες εκπλήξεις όπως για παράδειγμα η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στο κόμμα των κ.κ Μάνου και Τζήμερου.

Στο μεταξύ όπως, ήδη από το πρωί, το newpost.gr έχει επισημάνει ότι με το ποσοστό των αναποφάσιστων να μειώνεται μεν σταδιακά, όσο «έτρεχαν» ως αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά να παραμένει σημαντικά υψηλό, το αποτέλεσμα της σημερινής κάλπης προδιαγράφεται αβέβαιο ως προς το ποιο κόμμα θα λάβει τελικά την πρωτιά.

Σχετικό θέμα: Βαρόμετρο μέχρι τελευταία στιγμή οι αναποφάσιστοι